Achter de schermen bij Afdeling Service

Hoe realiseert Rittal het hoogste serviceniveau in de markt? “Door het belang van de klant centraal te stellen”, zegt Mark Reijmer, Supervisor Service bij Rittal. Reijmer: “Daarnaast heb je een professionele serviceorganisatie nodig. Dagelijks zetten de medewerkers van de serviceafdeling in Zevenaar en onze servicemonteurs in het land zich in om klanten te ‘ontzorgen’. Dat doen zij door proactief slijtage onderdelen te vervangen, door onderhoudswerkzaamheden te verrichten en door te laten zien hoe structureel onderhoud bijdraagt aan storingsvrije bedrijfsprocessen. Met de servicegerichtheid van Rittal bouwen we aan klantvertrouwen.”

Rittal Service: proactief en oplossingsgericht

De Rittal Service afdeling verzorgt ondersteunende servicediensten voor alle klanten met een servicevraag over industriële of IT-producten van Rittal. In de hoofdvestiging in Zevenaar staan de technische experts dagelijks klaar om klanten van dienst te zijn. Zij hebben een hele praktische, oplossingsgerichte instelling, want de klant wil maximale bedrijfszekerheid van zijn proces. Indien nodig sturen zij een servicemonteur op pad. Reijmer: “Wat ons onderscheidt van andere serviceorganisaties is dat onze medewerkers elke hulpvraag beschouwen als een kans om te laten zien dat de klant hier daadwerkelijk centraal staat. We lossen problemen op, maar we verplaatsen ons ook in de schoenen van onze klanten: door proactief mee te denken minimaliseren we gezamenlijk de risico’s op uitval. We kijken naar de onderhoudsgeschiedenis en denken actief met de klant mee, zodat toekomstige storingen en eventuele procesonderbrekingen worden voorkomen. Door proactief mee te denken helpen wij klanten om uitvalrisico’s te minimaliseren en komen we gezamenlijk tot een passend onderhoudsovereenkomst voor de komende jaren. Goede service is een lange-termijn investering met blijvende voordelen voor alle betrokkenen: onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken over de continuïteit van hun bedrijfsprocessen en Rittal blijft nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de organisatie van de klant.”

Rittal Service Visie

Dat proactieve service en professioneel uitgevoerde onderhoudsdiensten steeds belangrijker worden is het gevolg van de centrale rol die informatietechnologie in de bedrijfsprocessen van de klanten inneemt. Omdat Rittal dit onderkent investeert het bedrijf in nieuwe mogelijkheden om de service verder te optimaliseren – mogelijkheden die Reijmer helder voor zich ziet.

Reijmer: “In de komende jaren tillen we de kwaliteit van onze service naar een nog hoger plan, onder andere door ons service support systeem verder te professionaliseren. De servicemonteurs worden sneller van de juiste vervangingsonderdelen voorzien, waardoor reparaties efficiënter verlopen. Met de invoer van een product gerelateerd service identificatiesysteem wordt de onderhoudsgeschiedenis van elk Rittal systeemproduct traceerbaar. De onderhoudsinformatie helpt de service afdeling en de servicemonteurs om slijtagegevoelige productonderdelen tijdig te vervangen en storingen te voorkomen. De klant heeft er geen omkijken naar. We laten de voordelen van een professioneel service support systeem hand in hand gaan met de persoonlijke dienstverlening van Rittal.“

Afsluitend benadrukt Reijmer nogmaals het belang van persoonlijke betrokkenheid bij de wensen en omstandigheden van de eindklant. Reijmer: “Service verlenen is en blijft mensenwerk. Het is de meest dienstbare vorm van klantcontact en de beste manier om het vertrouwen van klanten te verdienen, te bestendigen en uit te bouwen tot duurzame klantrelaties.”

Share