247 Tailorsteel – leverancier van metalen platen die Smart Industry omarmt

IT-Infrastructuur

Op 11 april aanstaande organiseren wij in ons Technologie- en Trainingscentrum in Reeuwijk weer een deelcongres. Het onderwerp voor deze middag is ‘Smart Industry in de praktijk’. Sprekers uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun eigen businesscase te presenteren en daarover met de zaal van gedachten te wisselen.

Een van de sprekers is Ferdinand Nibbeling. Nibbeling heeft een achtergrond in de logistiek en is van daaruit overgestapt naar de commercie. Hij werkt meer dan een decennium voor Carel van Sorgen en heeft in die hoedanigheid geholpen met het opzetten van 247 Tailorsteel, waarvan hij de Salesmanager is. Voor Smart Industry-insiders is het bedrijf uit Varsseveld één van de meest aansprekende voorbeelden van wat Smart Industry kan zijn.

247 Tailorsteel is op het eerste gezicht een leverancier van lasergesneden metalen platen aan de Nederlandse industrie, maar dat proces loopt heel anders dan bij de concurrentie. Vanaf de start van het bedrijf in 2007 is namelijk ingezet op maximale automatisering en dat begint al bij de offerte-aanvraag. Hiervoor is in eigen beheer een tool ontwikkeld die aan klanten ter beschikking wordt gesteld. Daarmee kan de klant zelf zijn offertes aanvragen, analyseren, de order plaatsen en de gegarandeerde levertijd vrij kiezen.

Dat een deel van de werkvoorbereiding door de klant zelf wordt gedaan is nieuw. Evenzo innovatief is dat hij zeer snel betrouwbare informatie en harde toezeggingen over prijs en levertijden terugkrijgt. Deze procedure verkort de (logistieke) keten en versterkt daarmee de concurrentiepositie van de afnemers. Minstens zo belangrijk is dat deze werkwijze de kans op fouten minimaliseert.

Die andere taakverdeling is een van de aspecten waardoor 247 Tailorsteel zich het beste laat omschrijven als disruptive. Andere zaken die deze onderneming kenmerken, zoals de geheel geautomatiseerde lasersnijders, het eigen wagenpark, offertes binnen 1 minuut (!) en 24/7 productie, geven het een unieke positie in de markt en ongekende mogelijkheden te groeien binnen en buiten de landsgrenzen.

Key voor deze totaal andere werkwijze is automatisering; dat is wat het verschil maakt tussen Industry en Smart Industry.

Nibbeling zal tijdens zijn presentatie dieper ingaan op al deze facetten.

[inschrijving voor het IoT-deelcongres is helaas gesloten]

Delen op

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder