Leestijd: 3 minuten

De zekerheid van een totaaloplossing in een distributiecentrum

Logistiek Hybrid Cloud Packages

Bij de bouw van een distributiecentrum wordt in eerste instantie een basis IT-infrastructuur neergelegd. Wanneer zich een huurder aandoet, breidt de bestaande infrastructuur verder uit. Als projectleider bij een installateur van een distributiecentrum, kan het handig zijn om een partij in de arm te nemen die over veel kennis van IT-infrastructuren in de logistieke dienstverlening beschikt en een totaaloplossing aanbiedt. Zo kunt u een zo hoog mogelijke beschikbaarheid waarborgen en is er altijd een expert achter de hand.

In een nieuw distributiecentrum met een goede basisinfrastructuur volstaan standaard schakel- en besturingskasten. Als er na verloop van tijd echter meer apparatuur en een uitgebreidere infrastructuur nodig is, is het belangrijk om hier als installateur een goed doordacht plan van aanpak voor te hebben. Gaat u bij een expert te rade, dan kunt u daar veel baat bij hebben. Hij kan u bijvoorbeeld adviseren over een passende totaaloplossing en hoe zaken het beste gemonteerd en aangesloten kunnen worden. Daarnaast kunt u er terecht met vragen rondom de IT-infrastructuur, zoals koeling, stroomvoorziening, blussystemen, racks en monitoring. Het biedt zekerheid dat alles goed geregeld is.

Hoge beschikbaarheid door preventief onderhoud

Een totaaloplossing, die niet alleen op standaardkasten is gericht maar ook op bijvoorbeeld de computerruimte, kan voor meer uptime en hogere beschikbaarheid van data zorgen. Naarmate de leeftijd van een machine stijgt, neemt het risico op uitval van componenten toe. Het is dan ook niet de kunst om een installatie te bouwen, maar juist om hem tien tot vijftien jaar in leven te houden. Rittal ondervangt dit bijvoorbeeld door bij een calamiteit binnen vier tot zes uur op locatie te zijn en gedurende de hele lifecycle ondersteuning en nazorg te bieden. Door het preventief vervangen van slijtagedelen als onderdeel van het meerjarenonderhoudsplan, is de beschikbaarheid op een later moment in de lifecycle net zo hoog als bij de start. Bovendien is de kwaliteit van de producten en monteurs erg hoog en is de oplossing energie-efficiënt. Met de flexibele servicecontracten kunt u zelf de mate van service bepalen.

Honderd procent beschikbaarheid voor de klant

Omdat het systeem redundant is, is het een minder groot probleem als een koeling een enkele keer uitvalt. Een andere koelmethode neemt het immers direct over. Het belangrijkste is dat de eindgebruiker er nooit hinder van ondervindt. Consumenten moeten altijd kunnen pinnen en een webshop moet altijd online zijn. Rittal zorgt met een betrouwbare totaaloplossing voor continuïteit van het dataverkeer, zodat de klant niets merkt van wat er achter de schermen gebeurt. De expertise komt juist naar voren op het moment dat het wat ingewikkelder wordt, bijvoorbeeld bij het toevoegen van een computerruimte, ook wel Hybrid Cloud Packages genoemd. Samen creëren we een sterke en betrouwbare fundering voor het distributiecentrum.

Meer informatie over de Hybrid Cloud Packages van Rittal leest u in deze brochure. Benieuwd naar de ervaringen van een logistieke dienstverlener met de IT-producten van Rittal? Lees dan het referentieverhaal.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder