Engineering in Food & Beverage: dé beurs voor professionals over data in de voedingsmiddelenindustrie

Hybrid Cloud Packages Food & Beverage

Door: Freddy van de Kolk

Op 10 oktober vindt de tweede editie van de beurs ‘Engineering in Food & Beverage’ plaats. Het belooft een interessante dag te worden waarop prangende actuele vragen uit de voedingsmiddelenindustrie aan bod komen. Bijvoorbeeld: ‘Hoe ga ik van data naar informatie?’ en ‘Kan een foodbedrijf met behulp van data beter op de steeds strengere regelgeving inspelen?’ Laat u informeren en inspireren door de experts!

Wat betreft engineering in food & beverage is de beurs enig in zijn soort. Omdat het zich op een breed en compleet spectrum richt, is het voor veel professionals uit de voedingsmiddelenindustrie interessant en relevant. Niet alleen als engineer kunt u uw hart ophalen, maar ook wanneer u machinebouwer, besturing- en softwareontwikkelaar, inkoper of bijvoorbeeld kwaliteitsmanager bent is het zeker de moeite waard. U leert onder meer hoe u ‘van big data naar smart decisions’ gaat en wat de juiste omstandigheden zijn om dat te kunnen doen.


Slim met data omgaan

Productiebedrijven uit de food & beverage sector creëren steeds meer big data. De informatie die daaruit gegenereerd kan worden is ontzettend waardevol. Bijvoorbeeld voor het uitlezen van de machinestatus of het uitvoeren van predictive maintenance (voorspellend onderhoud) door middel van sensoren die temperatuur en trillingen meten. Maar hoe zet u die grote hoeveelheid big data om in waardevolle informatie en slimme beslissingen? En hoe kunt u de data het beste borgen en verwerken? Daar krijgt u tijdens de beurs antwoord op.

Wat kunt u nog meer op de beurs verwachten?

Op het vlak van engineering komt u meer te weten over het ontwerpen en bouwen van machines. Welke vragen hebben eindklanten en hoe kunt u daar technisch gezien rekening mee houden? En welke CAD-data is essentieel bij het transformeren van data naar bruikbare inzichten?
Een ander belangrijk thema dat aan bod komt is traceability. Dit stelt u in staat om gedurende het gehele productieproces een batch goederen te volgen. Blijkt tijdens een kwaliteitscontrole dat er iets mis is met de batch en het niet aan de eisen voldoet, dan kan exact bepaald worden welk gedeelte van een levering verwijderd moet worden. De rest van de productie loopt door.

Een unieke mix van experts

Op de beurs vindt u een unieke samenstelling van producenten en leveranciers met uiteenlopende expertises. Van het veilig verwerken van data tot het ontwerpen van machines die aan de aangescherpte wet- en regelgeving rondom data en voedselveiligheid voldoen. Samen zorgen de partijen ervoor dat installaties in de voedingsmiddelenindustrie op de juiste manier gebouwd en geborgd worden.

Zien we u daar?

Het beschikbaar stellen en verwerken van big data kan alleen met een goed werkende en beschikbare IT-omgeving. Daarom zijn we ook vanuit Rittal op de beurs vertegenwoordigd. We tonen onder andere onze Hygienic Design (HD) behuizingen die uitermate geschikt zijn voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast geven we graag advies over het reinigen van productieapparatuur en kastsystemen in een productieomgeving en goede bescherming van belangrijke componenten.
Hoewel data vanwege kostenbesparing of gemak vaak in de cloud geplaatst wordt, is het verstandig om sensordata dicht in de buurt te houden. Een micro-computerruimte in de uitvoering van een Hybrid Cloud Package (HCP) biedt dan uitkomst; u beschikt over alle benodigde systemen in één of meerdere compacte racks, vlakbij of in uw eigen organisatie. We geven op de beurs graag vrijblijvend advies over welke oplossing het beste bij uw organisatie en IT-omgeving past!

Wilt u meer over de beurs weten of uzelf aanmelden? Dat kan via deze link. Neem voor vragen contact op met onze Account Manager Food & Beverage: Freddy van de Kolk, fkolk@rittal.nl.

Delen op

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder