Leestijd: 3 minuten

Technische ruimte als hart van het distributiecentrum

Logistiek Hybrid Cloud Packages

Door de gunstige ligging is Nederland voor veel internationale bedrijven logistiek gezien een interessant vertrekpunt. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer distributiecentra in Nederland verrijzen. Een goede IT-infrastructuur is in iedere branche belangrijk, maar in de logistieke sector vanwege de strakke deadlines en vele processen nog nét iets crucialer. De verwachtingen ten aanzien van distributiecentra blijven bovendien groeien, waardoor er steeds meer druk op de IT-infrastructuur komt te liggen. De kunst is om deze uitdagingen met een sterke basis aan te gaan.

Zoekt een consument online vaker naar hetzelfde product, dan is het soms zo dat het product, voordat het daadwerkelijk gekocht is, al naar een distributiecentrum is verstuurd. Dat klinkt misschien voorbarig, maar is af en toe noodzakelijk om aan de strenge levertijden te kunnen voldoen. De verwachtingen van consumenten zijn vandaag de dag hoog en webshops proberen daar zo goed mogelijk aan te voldoen om klanten tevreden te houden.

Het hart van het distributiecentrum

Om aan deze hoge verwachtingen te voldoen en pakketten op tijd te leveren, is het essentieel dat data te allen tijde beschikbaar is en direct verwerkt wordt. Een voorwaarde om de stroom pakketten op tijd van de schappen tot aan de voordeur van de consument te krijgen, is een sterke basis die de continuïteit van processen waarborgt. De computerruimte vormt het hart van elk distributiecentrum. Alle data vanuit diverse systemen en processen komt daar samen en de ruimte fungeert als verbinding naar hoofdkantoren, cloudomgevingen en webshops. Hapert dit gedeelte van het distributiecentrum of valt de computerruimte uit, dan is de connectie met de klant verloren. Er komen geen bestellingen meer binnen en producten worden niet op tijd geleverd.

Microcomputerruimtes van een ervaren partner

Rittal beschikt zelf over een state-of-the-art logistiek centrum, het Global Distribution Center in de Duitse plaats Haiger. Het distributiecentrum behelst maar liefst 24 kilometer aan schappen en verzekert klanten van 48-uurs en soms zelfs 24-uurs levering over de hele wereld. We weten uit ervaring hoe belangrijk het voorkomen van stilstand is.

Ter voorkoming van uitval in een distributiecentrum, heeft Rittal Hybrid Cloud Packages (HCP) ontwikkeld. Distributiecentra beschikken hiermee binnen korte tijd over een compleet ingerichte computerruimte die aan de hoge eisen voldoet. De oplossing biedt het beste van twee werelden: de zekerheid en transparantie van IT in eigen beheer en het gebruiksgemak van cloud-oplossingen. Zo behouden organisaties de regie over hun eigen bedrijfskritische data en kunnen de processen in het distributiecentrum altijd door blijven gaan.

Meer informatie over de Hybrid Cloud Packages van Rittal leest u in deze brochure. Benieuwd naar de ervaringen van een logistieke dienstverlener met de IT-producten van Rittal? Download dan het referentieverhaal.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder