Leestijd: 2 minuten

EIA Energielijst 2017

 

>> Tip: ga direct naar de EIA Energielijst van 2019! <<

De overheid stimuleert energiezuinige investeringen. Een fiscale regeling ondersteunt u bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de te betalen belasting erover. Dit gebeurt onder de noemer Energie-investeringsaftrek (EIA) en komt bovenop de besparing op energiekosten, die u realiseert door de energiezuinige producten.

Voor een volledig beeld van de producten en technieken waarvoor u EIA kunt aanvragen, publiceert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl) jaarlijks de EIA Energielijst. De Energielijst bestaat uit circa 150 investeringen (energiezuinige bedrijfsmiddelen), in de hoofdstukken ‘gebouwde omgeving’, ‘industrie’, ‘transport’, ‘duurzame energie’ en ‘energie-advies’. Benieuwd of er voor uw computerruimte of IT-infrastructuur mogelijkheden zijn om te besparen? Download snel de Energielijst 2017.

EIA Energielijst 2017Rittal op de Energielijst

Rittal heeft diverse producten in het portfolio die in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek, zoals de Rittal 3-phase UPS, Rittal LCP, Liquid CooledRack Unit (LCU), de IT-chillers die voorzien zijn van interne of externe drogekoeler, de Precisie-airconditioner, de Rittal Cube-oplossing en het materiaal voor het scheiden van warme en koude luchtstromen.

Voor een overzicht van alle technieken die in aanmerking komen voor EIA, zie onderstaande pagina’s in de Energielijst:

  • Pagina 35 / Artikel 220221: Energiezuinige koeling van serverruimten tot en met 10 m2
  • Pagina 36 / Artikel 220222: Energiezuinige koeling van serverruimten tot en met 100 m2
  • Pagina 44 / Artikel 220912: Energiezuinige UPS
  • Pagina 3, 4 en 67 / Rekenvoorbeeld en wijzigingen ten opzichte van 2016