Leestijd: 2 minuten

EIA Energielijst 2022

De overheid stimuleert energiezuinige investeringen. Met een fiscale regeling wordt u ondersteund bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de te betalen belasting erover. Dit gebeurt onder de noemer Energie-investeringsaftrek (EIA) en komt bovenop de besparing op energiekosten, die u realiseert door de energiezuinige producten.

Voor een volledig beeld van de producten en technieken waarvoor u EIA kunt aanvragen, publiceert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl) jaarlijks de EIA Energielijst. De energielijst bestaat uit circa 150 investeringen (energiezuinige bedrijfsmiddelen), in de hoofdstukken ‘gebouwde omgeving’, ‘industrie’, ‘transport’, ‘duurzame energie’ en ‘energie-advies’. Benieuwd of er voor uw computerruimte of IT-infrastructuur mogelijkheden zijn om te besparen? Download snel de Energielijst 2022.

Rittal op de Energielijst

Sinds een aantal jaar heeft Rittal diverse producten in het portfolio die in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek. Denk aan de Rittal 3-phase UPS, Rittal LCP, Liquid CooledRack Unit (LCU), de IT-chillers die voorzien zijn van interne of externe drogekoeler, de Precisie-airconditioner, de Rittal Cube-oplossing en het materiaal voor het scheiden van warme en koude luchtstromen.

Voor een overzicht van alle technieken die in aanmerking komen voor EIA, zie onderstaande pagina’s in de Energielijst van dit jaar:

  • Pagina 43 / Artikel 220219: Vrije koeling van serverruimten of bestaande datacenters
  • Pagina 43 / Artikel 220221: Energiezuinige rackkoeling
  • Pagina 43 / Artikel 220222: Energiezuinige koeling van serverruimten t/m 100 m2
  • Pagina 52 / Artikel 220912: Energiezuinige UPS