Leestijd: 1 minuut

Technisch kennisboek: Kast- en proceskoeling

Gezien de wereldwijd toenemende milieuproblematiek en de stijgende energieprijzen, is energie-efficiëntie een belangrijk onderwerp voor de toekomst van industriële productieprocessen. Duitse producenten van gereedschapsmachines bieden dankzij geavanceerde technologie precisie, productiviteit, kwaliteit en veiligheid. Maar ze bieden een extra voordeel: energiezuinigheid! Rittal, Kastkoeling, kast- en proceskoelingVeel van de Duitse machines zijn door de Europese Unie opgenomen in de lijst met energierelevante producten volgens de EUP-richtlijn.

Door de steeds krachtiger techniek in productieprocessen is ook het vermogensverlies in de kasten snel gegroeid. Met zeer efficiënte klimatiseringssystemen, waarbij energiezuinigheid centraal staat, speelt Rittal in op deze ontwikkelingen en ontwikkelden we klimatiseringscomponenten en koelsystemen die inmiddels ruim 40 procent efficiënter zijn dan oude systemen. Het is niet voor niets dat Rittal internationaal marktleider en bovenal technologieleider is als het gaat om klimaatregeling voor kasten, machines, serverracks en datacenters.

Download snel ons kennisboek. Hierin leest u over de mogelijkheden van een op de toekomst gerichte koeling voor kasten en machines.