Even voorstellen:
René Stenfert

Product Manager René Stenfert houdt van optimaliseren en innoveren. Binnen Rittal geeft hij mede sturing aan de ontwikkeling van nieuwe Rittal Power producten. Ook verzorgt René workshops en seminars in de Technology & Training Centra van Rittal in Waalre, Reeuwijk en Zevenaar. Zijn bedachtzame manier van spreken, zijn degelijke kennis van stroomverdeelsystemen en zijn ruime werkervaring maken hem tot een expert in zijn werkveld. Maar het ware geheim van René is zijn luistervaardigheid: de behoeften van de technologiegebruiker geven richting aan zijn werk.

Waar let je op als je technologiegebruikers spreekt?

Ik luister aandachtig naar wat de mensen zeggen, maar ook naar wat ze niet zeggen. Mijn introverte aard maakt dat ik heb geleerd om tussen de regels door te lezen, om aan te voelen waar eventueel verbeteringen mogelijk zijn. Ik verplaats me in de belevingswereld van technologiegebruikers en denk met klanten mee, en dat levert waardevolle informatie over het gebruik van onze producten op. Door deze informatie met mijn collega-productmanagers te delen ontstaan innovatieve producten die naadloos inspelen op actuele klantbehoeften en marktontwikkelingen. Bij Rittal begint innovatie altijd bij de marktbehoeften – dat praktijkgerichte innoveren past goed bij mij.

Hoe ben je in dit werkveld terechtgekomen en wat doe je daarbuiten?

Mijn interesse in technologie ontstond al op jonge leeftijd, maar ik heb het niet van huis uit meegekregen. Mijn vader was een ondernemer, hij heeft meerdere eigen bedrijven geleid, waaronder een kledingzaak en een rijschool. Mijn moeder deed administratief werk. Ik besloot naar de MTS en daarna na de HTS te gaan, maar hoe theoretischer de studie werd, hoe minder ik me daar op mijn gemak voelde. Ik wilde op het snijvlak van innovatie en praktijk werken en ging aan de slag als sales engineer en later als product manager bij Merlin Gerin (tegenwoordig Schneider Electric). Nederland was toen nog een ‘patronenland’ en met een team van medewerkers bouwde ik mee aan de destijds nieuw opkomende automatenindustrie. In de buitendienst leerde ik veel over de markt en nu zet ik diezelfde marktkennis als Rittal Product Manager opnieuw in. In mijn vrije tijd klus ik graag – ik heb twee rechter handen. Verder lekker hardlopen om fit te blijven en lekker sleutelen aan auto’s. Bij mooi weer pak ik de cabrio, dat is echt genieten geblazen.

Met jouw kennis en ervaring kun je overal werken – waarom kies je voor Rittal?

Ik heb bij verschillende technologieproducenten mooie werkervaringen opgedaan, maar de open bedrijfscultuur, de collegiale sfeer en de bereidheid om elkaar te helpen is zo bijzonder hier bij Rittal. Als er overgewerkt moet worden, dan gebeurt dat gewoon, daar wordt hier geen woord aan vuil gemaakt. Mijn collega’s zijn vakkundig en gaan net als ik voor de beste oplossing – dat is hier een erezaak: de klant is hier écht koning. Bovendien is Rittal sterk op innovatie gericht en krijgt mijn passie voor het optimaliseren van techniek hier alle ruimte. Op dit moment denk ik bijvoorbeeld na over de gevolgen van nieuwe Power Management technieken.

Share