EMC in HS schakel- en verdeelstations (webcast)

Datum
Tijd
 

In HS schakel- en verdeelstations zijn vaak bijzondere omgevingsomstandigheden van toepassing. Onderdelen van de installatie komen in een binnen opstelling (GIS) maar ook in een buitenopstelling (AIS). De apparatuur in de verschillende ruimtes moeten tegen externe beïnvloeding beschermd worden. Voor een opstelling buiten gelden andere omgevingsomstandigheden dan bij een opstelling binnen maar veel van de basiseisen van de kast, nl het bieden van bescherming in die, vaak robuuste, EMC-onvriendelijke omstandigheden moeten behouden blijven.

 

In het kort

De kasten die opgesteld worden in HS schakel- en verdeelstations moeten aan verschillende eisen voldoen. Kabels die ingevoerd worden, apparatuur die zichtbaar moet zijn en de temperatuurhuishouding in de kast zijn zo van die eisen waarbij dan ook nog aan de eisen met betrekking tot EMC voldaan moet worden. Ook als de schakel- of besturingskast buiten opgesteld wordt waarbij dan ook nog specifieke eisen in verband met het buiten opstellen gelden. Vanuit de verschillende EMC-normen worden eisen gesteld maar ook de wijze van installeren is van belang. Daarnaast komen ook nog specifieke wensen aan bod met betrekking tot de kast- en deuruitvoeringen.

 

Wat gaan we behandelen

  • Welke functie biedt de schakelkast met betrekking tot het bereiken van EMC
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing bij binnen- of buitenopstelling
  • Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot de typische EMC kasten

 

Tijdens deze webcast leert u

De relatie tussen de schakelkast, kabelinvoer en diverse toebehoren met betrekking tot het gebruik en weet u welke oplossingen de Rittal kasten u bieden. Zowel voor het gebruik indoor als ook outdoor. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, en projectleiders, actief in installaties in HS-schakel- en verdeelstations.

 

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn