EMC in HS schakel- en verdeelstations

Datum
Tijd
 

In HS schakel- en verdeelstations zijn vaak bijzondere omgevingsomstandigheden van toepassing waar de in de verschillende ruimtes opgestelde apparatuur tegen beschermd moet worden. Veelal binnen maar ook steeds vaker buiten waarbij de basiseisen van de kast. Namelijk het bieden van bescherming in die, vaak robuuste, EMC-onvriendelijke omstandigheden behouden moeten blijven.

 

In het kort

De kasten die opgesteld worden in HS schakel- en verdeelstations moeten aan verschillende eisen voldoen. Kabels die ingevoerd worden, apparatuur die zichtbaar moet zijn en de temperatuurhuishouding in de kast zijn zo van die eisen waarbij dan ook nog aan de eisen met betrekking tot EMC voldaan moet worden. Ook als de schakel- of besturingskast buiten opgesteld wordt waarbij dan ook nog specifieke eisen in verband met het buiten opstellen gelden. Vanuit de verschillende EMC-normen worden eisen gesteld maar ook de wijze van installeren is van belang.

 

Wat gaan we behandelen

  • Welke functie biedt de schakelkast met betrekking tot het bereiken van EMC
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er

 

Tijdens deze webcast leert u

De relatie tussen de schakelkast, kabelinvoer en diverse toebehoren met betrekking tot het gebruik en weet u welke oplossingen de Rittal kasten u bieden. Zowel voor het gebruik indoor als ook outdoor. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, en projectleiders, actief in installaties in HS-schakel- en verdeelstations.

 

Theo Gerritzen

Product Manager Kastsystemen bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn