Regelgeving in de Foodsector: Wat werkt echt?

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Buffet
Themadag
Gratis
13:00 - 19:00 uur
Max. 30 personen
inclusief

Datum: Donderdag 15 januari 2026

Locatie: Gouda Holland, Grote Esch 80, Moordrecht

Tijd: 13.00 – 19.00 uur

In de voedingsmiddelenindustrie is regelgeving cruciaal – voor veiligheid, hygiëne en betrouwbaarheid. Maar hoe sluit die regelgeving aan op de dagelijkse praktijk van eindgebruikers en machinebouwers? Tijdens deze themadag brengen we beide werelden samen: praktijkkennis uit de foodsector en inzichten uit wet- en regelgeving.

Samen gaan we op zoek naar werkbare oplossingen, delen we ervaringen en bouwen we aan een gezamenlijke basis voor regelgeving die écht werkt.


Voor wie?

Deze middag is bedoeld voor:

  • Eindklanten in de foodsector (Productie, QA, Engineers & Maintenance)
  • Machinebouwers en integrators actief in food & hygiëne
  • Experts op het gebied van CE, Safety en hygiënisch ontwerp
  • Beleidsmakers en normontwikkelaars


Wat kun je verwachten?

  • Inspirerende sprekers uit praktijk en beleid
  • Interactieve panels met experts uit de industrie
  • Rondleiding bij Gouda Holland
  • Netwerkbuffet met collega’s uit de sector


Programma
Van praktijkervaringen in schoonmaak tot verborgen risico’s in kabelmanagement, van CE en Safety tot open discussie over regelgeving: het volledige programma vind je hier:

13.00 – 13.30
Welkom bij Gouda Holland

13.30 – 14.15
Van fabrieksvloer tot beleidskamer: schoonmaakpraktijk vs regelgeving
Wouter Burggraaf neemt je mee in de dagelijkse realiteit van hygiëne en de vertaalslag naar beleid.

14.15 – 14.45
CE & Safety: Van norm naar noodzaak
Tec.nicum belicht hoe regelgeving werkbaar wordt voor ontwerpers en gebruikers.

14.45 – 15.15
Expert meets Expert: Wat werkt écht in de praktijk?
Interactieve paneldiscussie.

Panelleden:

  • Freddy van de Kolk – Rittal B.V.
  • Jan van der Heijden – Kleentec B.V.
  • Gijsbert Heenck – Schmersal Nederland B.V.
  • Michael Evers – Niedax Group

15.15 – 15.45
Pauze

15.45 – 16.15
Slimmer en veiliger ontwerpen: inzichten van Schmersal
Een frisse blik op veiligheid in hygiënisch ontwerp.

16.15 – 16.45
Verborgen risico’s in kabelmanagement
Gouda Holland laat zien waar het vaak misgaat en hoe het beter kan.

16.45 – 17.15
Open discussie: Regelgeving die werkt – input gevraagd vanuit publiek!
Samen met Rittal, Kleentec en Gouda Holland. We gebruiken Mentimeter voor live input.

17.15 – 18.00
Rondleiding Gouda Holland
Kijk achter de schermen bij een koploper in hygiënisch ontwerp.

18.00 – 19.00
Netwerkbuffet
Afsluiten met een hapje, drankje en goede gesprekken.

Ben jij actief in de foodsector, machinebouw of regelgeving? Dan mag je deze themadag niet missen. Laat je inspireren, deel je inzichten en werk mee aan een toekomst waarin beleid en praktijk elkaar versterken.

Beperkt aantal plaatsen – schrijf je snel in!

Michael Evers

Sr. Member of the Board of EHEDG Netherlands & Business Development Manager bij Niedax Group

Gijsbert Heenck

Managing Director bij Schmersal Nederland B.V.

Wouter Burggraaf

Eigenaar & Consultant en Trainer over Hygienic Design bij Burggraaf & Partners

Jan van der Heijden

Commercieel Manager bij Kleentec

Freddy van de Kolk

Branche Account Manager Food bij Rittal B.V.

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Gouda Holland, Moordrecht
Gouda Holland, Moordrecht
Akkoord
 
  • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.