Masterclass met ASHRAE’s Don Beaty

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Masterclass
Gratis
12:00 - 16:00 uur
Max. 120 personen
inclusief

Datacenters en serverruimten moeten voldoen aan een groot aantal uiteenlopende eisen en richtlijnen. Deze voorschriften kunnen gedurende de ontwerpfase, bouw en exploitatie gewijzigd worden. Om die reden is het voor betrokkenen noodzakelijk altijd op de hoogte te zijn van de meest actuele regels. Daarom organiseren wij op 20 april een Masterclass waarin de ASHRAE centraal staat.

In het kort

De Masterclass met ASHRAE’s Don Beaty is een unieke gelegenheid om van dé autoriteit op het gebied van datacenters en serverruimten te horen wat de meest actuele ASHRAE richtlijnen zijn. De in de sector alom bekende Thermal Guidelines for Data Processing Environments zijn recent door het ASHRAE Technical Committee 9.9 voor Mission Critical Facilities, Data Centers, Technology Spaces and Electronic Equipment aangepast. Na de Masterclass door Beaty spreekt Jaak Vlasveld, directeur van GreenIT Amsterdam, over veranderingen bij datacenters en externe factoren zoals regelgeving. Elbert Raben zal tenslotte ingaan op de vraag hoe Rittal op de veranderingen inspeelt en de interessante energie investeringsaftrek (EIA) mogelijkheden vanuit de overheid.

Doel

“Een datacenter of serverruimte zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten vergt veel kennis. Die kennis moet ook up to date blijven”, zegt Elbert Raben, Product Manager IT Infrastructuur bij Rittal en verantwoordelijke voor deze Masterclass. “We hebben een sterk programma neergezet dat er voor zorgt dat belangrijke trends en ontwikkelingen, zoals de criteria voor directe vrije koeling en reductie van datacenter exploitatie kosten diepgaand worden behandeld. Don Beaty gaat in op vijf onderwerpen die uiterst relevant zijn voor het ontwerp, de bouw, inrichting en exploitatie. Jaak Vlasveld laat zijn licht schijnen op de toekomst, de veranderingen die hij bij datacenters verwacht en specifieke Nederlandse regels”. Raben geeft een presentatie over praktische issues en de rol van Rittal. “De deelnemers aan deze dag keren huiswaarts met nieuwe kennis en inzichten die ze in de praktijk kunnen inzetten”, aldus Raben over het doel van de dag. “Ze hebben die dag ook gezien dat Rittal een unieke partner is die serieus werk maakt van kennisdeling waar de hele markt profijt van heeft.”

Voor wie

De ASHRAE richtlijnen zijn de facto normen voor de sector. Iedereen die zich met het ontwerp en de bouw van datacenters en serverruimten bezighoudt, in de rol van adviseur, system integrator, uitvoerder of opdrachtgever dient ze te kennen. Maar ook voor de adviesbureaus, system integrators, installatiebedrijven en eigenaren van serverruimten en datacenters is het een belangrijk onderwerp. De dag kan ook interessant zijn voor de exploitanten en zelfs de grotere huurders van dergelijke faciliteiten.

Don Beaty

Founder, Owner, Director bij DLB Associates

LinkedIn

Jaak Vlasveld

Directeur bij Green IT Amsterdam

LinkedIn

Elbert Raben

Product Manager IT Infrastructuur bij Rittal B.V.

eraben@rittal.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda