Succesvol inschrijven op aanbestedingen.

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Buffet
Themadag
Gratis
16:00 - 18:30 uur
Max. 33 personen
inclusief

Maar hoe? Kennissessie voor bedrijven en toeleveranciers

De recente wijzigingen in de Aanbestedingswet bieden MKB-bedrijven volop mogelijkheden voor het bemachtigen van lucratieve overheidsopdrachten. De laagste prijs mag niet meer het enige gunningscriterium zijn. Wat zijn uw mogelijkheden voor het inschrijven op aanbestedingen en hoe maximaliseert u de winkans voor uw bedrijf? Ook factoren als bedrijfsomvang, omzet en projectervaring zijn voortaan geen criteria meer om inschrijvers van deelname uit te sluiten.

De themadag “Succesvol inschrijven op aanbestedingen”, op 2 november in het Rittal Technology & Training Centre in Reeuwijk, geeft antwoord op deze vragen.

In het kort over aanbestedingen

Na een inleiding van Rittal Account Manager Peter Reinewald bespreken Coos Koster en Rob Groot van Aanbodstrategie.nl de actuele aanbestedings– en contractvormen in het kader van de Europese wet- en regelgeving. De aanbodstrategen geven tips voor het selecteren van aanbestedingen en het analyseren en beantwoorden van aanbestedingsvragen. Daarbij komen diverse succesbepalende strategische en inhoudelijke aspecten aan bod. Deze themadag wordt afgesloten met een presentatie van Rittal Product Manager Elbert Raben over de toegevoegde waarde van Rittal in de ketensamenwerking voor aanbestedingstrajecten.


Doel

De experts van Rittal en Aanbodstrategie.nl delen aanknopingspunten voor het optuigen van een duurzaam succesvolle inschrijvingspraktijk. Coos Koster werkt zowel voor inschrijvende als aanbestedende partijen. Hij geeft een verhelderend inkijkje in de huidige aanbestedingspraktijk: “Overheden zijn verplicht om de beste oplossing te zoeken en zoeken naar steekhoudende argumenten om hun keuzes te onderbouwen. Dat biedt kansen om uw expertise te etaleren. Wij laten zien hoe u vanuit uw kennispositie een overtuigend onderscheidende aanbieding opstelt en zo de winkans voor uw bedrijf verhoogt.” Schrijver en communicatieadviseur Rob Groot biedt strategisch inhoudelijke ondersteuning en optimaliseert inschrijvingsteksten: “Het keurig beantwoorden van alle aanbestedingsvragen is niet voldoende om onderscheidend over te komen. Je maakt het verschil door een stap verder te gaan, door met relevante en overtuigende argumenten in te spelen op de achterliggende behoeften van de opdrachtgever.”


Voor wie

De themadag “Succesvol inschrijven op aanbestedingen” is gericht op bedrijven die hun succes in aanbestedingstrajecten willen vergroten. Ook voor toeleveranciers die zelf niet op aanbestedingen inschrijven maar die hun klanten bij het invullen van hun inschrijvingen willen ondersteunen is deze themadag interessant

Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Na de kennissessie (18.30 uur) kunt u ook nog napraten tijdens het buffet dat wij u aanbieden.

Coos Koster

A+ gecertificeerd Best Value Consultant bij Aanbodstrategie.nl

LinkedIn

Rob Groot

Communicatiestrateeg & Redacteur bij Aanbodstrategie.nl

LinkedIn

Elbert Raben

Product Manager IT Infrastructuur bij Rittal B.V.

eraben@rittal.nl

LinkedIn

Peter Reinewald

Account Manager Water / Energie bij Rittal B.V.

preinewald@rittal.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda