Wat houdt de corrosiebestendigheid van uw paneel in?

Datum
Tijd
 

Schakel-, verdeel- en besturingskasten worden in allerlei omstandigheden opgesteld. Veelal binnen maar ook steeds vaker buiten waarbij vaak voorbijgegaan wordt aan een van de basiseisen van de kast, nl het bestand zijn tegen die, vaak robuuste, omstandigheden.

 

In het kort

Wat maakt een kast corrosie-bestendig?  Welk materiaal kies ik en hoe wordt de bescherming tegen corrosie tot stand gebracht. Als leverancier heb je daar een verplichting en hoe kun je de gebruiker die zekerheid bieden. Corrosiebestendigheid is bijvoorbeeld één van de constructie eisen vanuit de norm NEN-EN-IEC 61439-1. Ook vragen zoals het voldoen aan de C3-C5 eisen en hoe om te gaan met de levensduur van de schakel- of besturingskasten worden regelmatig aan ons gesteld.

 

Wat gaan we behandelen

  • Wat is de relatie van de schakelkast met corrosiebestendigheid
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er

 

Tijdens dit webinar leert u

Wat de corrosiebestendigheid van de Rittal kasten is en kunt u de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, projectleiders, manager productieomgeving in zowel paneel- als machinebouw

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn