Leestijd: 2 minuten

Next Level paneelbouw voor eindeloos roterende machines

Naast industriële elektromotoren en sturingen levert Van Meer Industrial Services een breed pakket aan engineering-, paneelbouw- en onderhoudsdiensten. Louis Michielsens, Afdelingsmanager Drives bij Van Meer Industrial Services: “We bieden alle nodige ondersteuning bij het selecteren, aansturen, reviseren en onderhouden van mechanisch roterende machines, zodat onze klanten verzekerd zijn van een maximale beschikbaarheid en investeringszekerheid.”

Rittal Automation Systems RAS

In de afgelopen jaren koos Van Meer Industrial Services voor een verbreding van het dienstenpakket en dat resulteerde in een verdere uitbreiding en professionalisering van de paneelbouwactiviteiten. Business Development Manager Luc van Meer: “We stuurden onze digitale, in Eplan Pro Panel samengestelde engineeringtekeningen altijd naar de Rittal Bewerkingsservice.
Rittal controleerde de digitale tekeningen en de leverde de TS 8 kasten keurig voorbewerkt hier aan. Zo hebben we eerst onze digitale documentatiestromen op orde gebracht alvorens in een bewerkingsmachine te investeren.”

Michielsens: “Pas als de complete engineeringtekening tot in detail door de klant is goedgekeurd gaan we over tot het bewerken van het plaatwerk. Het mooie aan Eplan Pro Panel is dat we al in een vroeg projectstadium 3D-presentaties van de panelen kunnen genereren en met de opdrachtgever kunnen bespreken. Zo voorkomen we misverstanden en onnodige vertragingen gedurende het productieproces.”

Strakke deadline, strakke bewerkingen

De kracht van deze procesgerichte werkwijze illustreerde Van Meer Industrial Services onlangs bij de realisatie van een flinke opdracht voor chemiebedrijf Kuraray. Dit in de Antwerpse haven gevestigde chemiebedrijf produceert etheen vinyl alcohol (EVOH), een synthetisch polymeer dat in verpakkingen van voeding wordt verwerkt. Kuraray verhoogt de jaarlijkse productie van 24.000 naar 35.000 ton, een productieverhoging van 11.000 ton met een investering van bijna 60 miljoen euro. Als bijdrage aan de realisatie van de productieverhoging leverde Van Meer Industrial Services drie middenspanningsmotoren (6000 V) en 150 laagspanningsmotoren (400/690 V).

Kuraray liet ook de drive systemen voor de aansturing van de motoren door Van Meer Industrial Services engineeren, zodat een optimaal functionerend geheel kon ontstaan. Het besturingspaneel omvat 11 gekoppelde Rittal TS 8 kasten, deels met afgesloten compartimenten, met veel knoppen en displays, waarvoor op exact dezelfde posities in elke behuizing uitsparingen moesten worden aangebracht. Van Meer: “Het resultaat heeft een superstrakke uitstraling. Met Next Level 4 Industry en Rittal Automation Systems hebben we ons hoge kwaliteit- en betrouwbaarheidsniveau naar een nog hoger niveau getild.”