Leestijd: 4 minuten

Rittal Service optimaliseert IT-prestaties voor Atradius

IT-Infrastructuur Service

Atradius verzekert voor haar klanten het risico dat hun afnemers hun rekeningen niet voldoen’. De van oorsprong Nederlandse kredietverzekeraar beschermt ondernemingen zo wereldwijd tegen betalingsrisico’s en ondersteunt hen bij hun groei. Atradius was tevens één van de eerste bedrijven in ons land met een Rittal RiMatrix systeem. Welk rapportcijfer geeft Simon Grigoleit, Coördinator Housing & Security bij Atradius, aan de prestaties van de Rittal Service organisatie? Simon Grigoleit: “Een dikke voldoende natuurlijk, anders zou ik niet aan dit artikel meewerken.”

Gebouwbeheer & ICT

Het 13.000 vierkante meter grote Nederlandse hoofdkantoor van Atradius ademt één en al ruimte en licht. Voor de afdeling Housing & Security wierp het volledig uit staal en glas opgetrokken pand wel de nodige uitdagingen op. Het grotendeels transparante pand biedt een onbelemmerde lichtinval. Dat vroeg om een slim klimatiseringssysteem dat ongeacht de zoninwerking voor een aangenaam constant binnenklimaat zorgt. Ook de rack-temperaturen in de twee main equipment rooms (MER), op de tweede verdieping en in het souterrain van het gebouw, moeten altijd constant blijven. Daarvoor vertrouwt de afdeling op het LCP rack-based koelsysteem van Rittal. Grigoleit: “De warmte van de IT apparatuur wordt via een koelwatersysteem direct vanuit onze IT racks naar de chillers op het dak getransporteerd. Het is een duurzaam koelsysteem want we benutten de koele buitentemperatuur om onze IT-racks te koelen.”

Rittal Service: oplossingsgericht

Grigoleit benadrukt dat de goede samenwerking met de Rittal Service organisatie en leveranciers de beste garantie is voor een vlekkeloos verloop van de IT-processen: “Als er iets aan de hand is, dan wil ik gewoon dat het zo snel en zo goed mogelijk wordt opgelost. Zo hadden we onlangs een probleempje met het leidingwerk tussen de chillers op ons dak en de MER in het souterrain. Omdat de chillers door het drukverlies niet meer werkten belde ik mijn contactpersoon bij Rittal. Die weet dat ik niet zomaar bel, en hij weet ook dat ik in zo’n situatie niet eerst met allerlei vragen over details van de storing wil worden geconfronteerd. Dus er wordt gewoon direct een service engineer langs gestuurd en die blijft net zolang doorwerken totdat het probleem is opgelost.”

Je zou kunnen zeggen dat we een N+1+1 oplossing hebben, waarbij de tweede 1 voor de samenwerking met onze partners staat. Wij werken alleen met mensen op wie we kunnen bouwen. De mensen van Atradius en van Rittal zijn na al die jaren van samenwerking goed op elkaar ingespeeld – iedereen is erop gericht om de beschikbaarheid van onze systemen zo optimaal mogelijk te houden. En we weten wat we aan elkaar hebben. Als Rittal op basis van hun Life Cycle Management systeem aangeeft dat een bepaald onderdeel beter preventief vervangen kan worden, dan doen we dat. Het voorkomen van storingen is wat ons betreft de beste manier van onderhoud.”

Life Cycle Management

Rittal Product Manager Elbert Raben: “Het Rittal Service Life Cycle Management systeem geeft Rittal Service klanten een actueel inzicht in de status van kritieke componenten, zoals filters, accu’s, ventilatoren en pompen. Het systeem bevat gedetailleerde informatie over de levensverwachting van alle componenten, van de dag van de inbedrijfstelling tot het totale aantal draaiuren. Al deze componenten die aan slijtage onderhevig zijn, zijn bij Rittal in beeld. Met deze informatie optimaliseren de Rittal service monteurs het onderhoud en helpen zij klanten om storingen te voorkomen.”

Grigoleit: “Wij vertrouwen op de adviezen van Rittal. Over zes jaar loopt ons huurcontract voor dit pand af en tot die tijd willen we deze installatie zoals die nu is blijven gebruiken. Dus als Rittal aangeeft dat een bepaalde pomp aan vervanging toe is, dan vervangen we die pomp. Doen we dat niet en de pomp klapt eruit, dan zijn we verder van huis. Ik bedoel: ik weet ook wel dat Rittal al die pompen niet zomaar op de plank heeft liggen, want dat zijn grote investeringen maar de keuze is aan ons of we kiezen voor een klantspecifieke voorraad. Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld om storingen te voorkomen: we hebben goede en korte communicatielijnen met Rittal, een goed inzicht in de onderhoudsstatus van onze apparatuur en we maken heldere afspraken over de levering van reserveonderdelen. Iedereen neemt zijn eigen verantwoordelijkheid en dat gaat al jaren goed want de IT-infrastructuur heeft ons in al die jaren nooit in de steek gelaten.”

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder