Food & Beverage

Bij de verschillende processen in de branche Food & Beverage waar besmettingsgevaar op kan treden is goede bescherming en bestendigheid tegen reinigings- en desinfecteringsmiddelen van groot belang. Rittal heeft voor alles de juiste oplossing. Van behuizingen, via stroomverdeling tot aan klimatisering – alles past bij elkaar. Vanzelfsprekend vormt de IT-infrastructuur hierop geen uitzondering.

EIA Energielijst 2024

De overheid stimuleert energiezuinige investeringen. Met een fiscale regeling word je ondersteund bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de te... Lees meer

Zwanenberg Food Group: waardevolle retrofit met VTS en Rittal

Zwanenberg Food Group behoort tot de grootste producenten en leveranciers van vleeswaren, snacks, soepen en andere producten in Europa. De... Lees meer

Houdijk Holland: “Samen met Rittal van standaard- naar maatwerkoplossing”

De markt voor bakkerijproducten is uiterst competitief. Om concurrerend te blijven optimaliseren industriële bakkerijen hun productieprocessen. Producenten van kwetsbare biscuit-bakproducten... Lees meer

HD-wartels: onmisbare radertjes voor veilige voedingsmiddelenproductie

Wartels zijn maar kleine schakeltjes in de voedselveiligheidsketen. Het zou echter een misverstand zijn om deze kabeldoorvoer als onbelangrijk af... Lees meer

EMC in foodproductie: explosieveiligheid

De engineer krijgt bij een machinebouwer voor de food alle disciplines op zijn bordje. Elektrische veiligheid, inclusief EMC, thermisch ontwerp,... Lees meer

EMC in foodproductie: reinigbaarheid

De engineer krijgt bij een machinebouwer voor de food alle disciplines op zijn bordje. Elektrische veiligheid, inclusief EMC, thermisch ontwerp,... Lees meer

EMC in foodproductie: thermische belasting

De engineer krijgt bij een machinebouwer voor de food alle disciplines op zijn bordje. Elektrische veiligheid, inclusief EMC, thermisch ontwerp,... Lees meer

De gestage en onopvallende opmars van IT in de voedingsindustrie

André Hiddink, Product Manager IT-infrastructuur sprak recent met Jos Hensen, directeur van Greywise, een onafhankelijk consultancybedrijf uit Ede. Onderwerp van... Lees meer

Voor iedere hygiëne zone de juiste schakel- en besturingskast

In de voedingsmiddelenindustrie heeft u met verschillende zones te maken. Niet elk type schakel- of besturingskast is geschikt voor iedere... Lees meer

Hygiëne en veiligheid in besturingskasten

Engineers in voedingsmiddelenfabrieken hebben met een woud aan normen en regels te maken, bijvoorbeeld voor hygiëne maar ook voor de... Lees meer

Bespaar IT-ruimte én energiekosten!

Met Hybrid Cloud Packages in de voedingsmiddelenindustrie In de voedingsmiddelenindustrie kunnen we niet langer zonder data. Het volledige productieproces is... Lees meer

Recalls: zo temt u de nachtmerrie van de voedingsmiddelenindustrie!

In het laatste kwartaal van 2018 werden in Europa maar liefst 972 recalls en waarschuwingen geregistreerd in de food &... Lees meer

Voorkom troebele data met een glasheldere IT-omgeving

Beeld het volgende eens in: u bestelt boodschappen bij een online supermarkt. Ze worden echter drie dagen te laat geleverd... Lees meer

Vier cruciale engineeringsaspecten rondom voedselproductiemachines

Aan besturingskasten van machines in de voedingsmiddelenproductie worden strenge eisen gesteld. Ze moeten uiteraard aan de juiste IP-beschermklasse en potentiaalvereffening... Lees meer

IT-Quickscan voor de voedingsmiddelenindustrie

Voor organisaties in de voedingsmiddelenindustrie kan een negatief imago en verspilling van producten grote gevolgen hebben. Er bestaat echter een... Lees meer

MOBA: slim bouwen voor de mondiale eierindustrie

Moba is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. Voor een optimale beschikbaarheid... Lees meer

Hygienic Design: de criteria van kast- en behuizingstechniek

Kasten en behuizingen die worden gebruikt in de voedsel- en genotsmiddelenindustrie, moeten aan allerlei eisen voldoen. Tevens moeten zij voldoen... Lees meer

Roestvaststaal voor verdeel-, schakel- en besturingskasten

Schakelkasten van roestvaststaal zijn zeer sterk en hebben een lange levensduur. Dat er op het oppervlak toch roest kan ontstaan, heeft verschillende oorzaken. In... Lees meer

Cacaoverwerking aan de Zaan: rijke historie, moderne koeltechniek

Ook in Nederland heeft Cargill diverse productielocaties in bedrijf, waaronder in Zaandam en Wormer waar Cargill Nederland cacaobonen tot cacaopoeder... Lees meer

Sensordata; wat zijn de mogelijkheden?

Door sensoren aan installaties toe te voegen, kunnen we tegenwoordig veel waardevolle informatie verzamelen. Ook in de voedings- en genotmiddelenindustrie... Lees meer

Voor iedere zone in de voedingsmiddelenindustrie de juiste installatie

Werkt u in de voedingsmiddelenindustrie en zoekt u naar een installatie die eenvoudig te reinigen is, om de hygiëne in... Lees meer

Goede klimatisering in uw schakel- en besturingskasten? Het is geen rocket science!

Het op de juiste temperatuur houden van een installatie is in de voedings- en genotmiddelenindustrie een belangrijk thema. Goede klimatisering... Lees meer

Wanneer is Retrofit de beste ‘fit’ voor uw installatie?

De Technische Dienst is druk met het goed laten functioneren van installaties. In de voedselbereidingsgebieden, zogeheten hoge hygiëne zones, zie... Lees meer

Brochure Food & Beverage

De totaaloplossing voor optimale processen in elke hygiënische zone De food- en beveragebranche stelt hoge eisen aan hygiëne. Bij de... Lees meer

Zo gaat u in de voedings- en genotmiddelenindustrie per zone slim met uw apparatuur om

In de voedings- en genotmiddelenindustrie heeft hygiënisch werken en het garanderen van de voedselveiligheid topprioriteit. Het goed kunnen reinigen van... Lees meer

“De grootste bedreiging voor onze voedselveiligheid is een verkokerd ontwerpproces”

Adviseur en trainer Wouter Burggraaf van adviesbureau Burggraaf & Partners en Rittal Account Manager Food & Beverage Freddy van de... Lees meer

Hygienic Design: optimale hygiëne in uw productieomgeving

Uit onderzoeksgegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat 1 op de 10 mensen ziek wordt als gevolg van het consumeren... Lees meer

Efaflex en Rittal Hygienic Design voor optimale hygiëne in visverwerking Van der Lee Seafish

Een van de grootste visverwerkende bedrijven in Urk is Van der Lee Seafish B.V. Deze internationale speler op de wereldvismarkt... Lees meer

Cloetta: Optimale hygiëne voor perfecte ‘munchy moments’

We kennen ze allemaal, die momenten waarop we ineens enorm veel zin hebben in iets lekkers. Zoetwarenfabrikant Cloetta noemt dit... Lees meer

Vers, eerlijk en lekker: het eten & drinken van Huuskes

Dagelijks serveren veel ziekenhuis- en zorginstellingen maaltijden uit de keukens van familiebedrijf Huuskes, waar de koks uitsluitend met verse ingrediënten... Lees meer