Leestijd: 3 minuten

Achter de schermen bij finale Flex-Block

Voorbereiding finale Flex-Block monteren in volle gang

Wie kan het snelst een Flex-Block monteren? Het is een wedstrijd die je niet elke dag tegenkomt. Op drie beurzen in het afgelopen jaar gingen tientallen deelnemers de uitdaging aan. Geert van Vught (1.19), Sander Verbeek (1.10) en Michel Demmers (1.11) kwamen als winnaars uit de bus. Ze gingen naar huis met een mooi horloge en woensdag 4 maart strijden ze tegen elkaar om de hoofdprijs: een dag racen op het circuit van Zandvoort.

De drie finalisten staan er woensdag niet alleen voor. Rittal heeft persoonlijke uitnodigingen gestuurd naar de collega’s van Geert, Sander en Michel. Inmiddels hebben 45 mensen zich aangemeld, inclusief een aantal Rittal-collega’s. Zo wordt het een teambuilding netwerkevenement met een leuk wedstrijdelement. ‘Het zijn fanatiekelingen’, aldus Jisca Wemmers, de drijvende kracht achter het evenement en communicatiemedewerker bij Rittal. ‘Sander heeft bijvoorbeeld al geoefend thuis.’

Nog betere tijden verwacht

De voorbereiding voor de finale op woensdag 4 maart is in volle gang. ‘Ik verwacht dat iedereen het naar zijn zin heeft op het evenement en dat er nog betere tijden worden neergezet.’ Voordat het zover is, moesten er een aantal knopen worden doorgehakt voordat de uitnodigingen werden verstuurd. Zoals de locatie, de cateraar en opbouw. Er is gekozen voor het hoofdkantoor van Rittal in Nederland, in Zevenaar. ‘Het is de meeste centrale locatie voor onze deelnemers’, vertelt Jisca.

Na de interne aftrap worden de gasten ontvangen in het bedrijfsrestaurant om geen overlast te creëren voor de receptie, die nog gewoon aan het werk is als het evenement begint. Het is een strakke deadline voor Jisca en haar collega’s. Pas na de lunch, die de medewerkers nog zullen nuttigen in het restaurant, wordt de zaal omgebouwd. De eettafels zullen vervangen worden met statafels en er wordt een podium gebouwd, waar New Business Development manager René Bourgonje het welkomstwoord zal houden.

Oud-stagiair zet mooi record neer

Op de achtergrond werkt Jisca met haar oud-stagiair Roos Bolsenbroek, die eveneens een hele snelle tijd neerzette bij het Flex-Block monteren (1.10), maar als medewerker niet mocht meedingen naar de hoofdprijs. Zij zullen samen de showroom ombouwen tot het strijdtoneel inclusief het winnaarspodium. Jisca en Roos zullen ook de loting voltrekken; zo wordt een eerlijke volgorde bepaald tijdens het wedstrijdelement.

Jisca verwacht dat het spannend zal worden. De tijden van de finalisten liggen maar seconden van elkaar. Wie ook maar wint, de uitreiking wordt feestelijk. ‘Toen we aan de deelnemers vertelden dat ze een racedag konden winnen, begonnen hun ogen te fonkelen. Het blijft een mannenwereld.’ Alle deelnemers gaan naar huis met een bokaal, een fles champagne en een bos bloemen. Als de cheque voor de racedag wordt uitgereikt, worden de confettikanonnen afgevuurd.

Collega’s die er niet bij kunnen zijn, hoeven niet te treuren: de feestelijke wedstrijd wordt vastgelegd door een schrijver en een fotograaf. Het verslag en de foto’s verschijnen na afloop op de website van Rittal. Ook zal een video worden gemaakt om de hele middag en avond achteraf nog eens te bekijken. Dan kunnen de deelnemers ook goed kijken welke collega hen het meest heeft aangemoedigd, want er mag er natuurlijk maar één mee naar het circuit van Zandvoort.