Leestijd: 2 minuten

EIA Energielijst 2024

De overheid stimuleert energiezuinige investeringen. Met een fiscale regeling word je ondersteund bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en de te betalen belasting erover. Dit gebeurt onder de noemer Energie-investeringsaftrek (EIA) en komt bovenop de besparing op energiekosten, die je realiseert door de energiezuinige producten.

Voor een volledig beeld van de producten en technieken waarvoor je EIA kunt aanvragen, publiceert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.rvo.nl) jaarlijks de EIA Energielijst. De energielijst bestaat uit circa 150 investeringen (energiezuinige bedrijfsmiddelen), in de hoofdstukken ‘gebouwde omgeving’, ‘industrie’, ‘transport’, ‘duurzame energie’ en ‘energie-advies’.


Benieuwd of er voor jouw computerruimte of IT-infrastructuur mogelijkheden zijn om te besparen?

 

 

Rittal op de Energielijst

Sinds een aantal jaar heeft Rittal diverse producten in het portfolio die in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek. Denk aan de Rittal LCP, Liquid CooledRack Unit (LCU), de IT-chillers die voorzien zijn van interne of externe drogekoeler, de Precisie-airconditioner, de Rittal Cube-oplossing en het materiaal voor het scheiden van warme en koude luchtstromen.

Voor een overzicht van alle technieken die in aanmerking komen voor EIA, zie onderstaande pagina’s in de Energielijst van dit jaar:

  • Pagina 37 / Artikel 220219: Vrije koeling van serverruimten of bestaande datacenters
  • Pagina 37 / Artikel 220221: Energiezuinige rackkoeling

 

 

Wil je meer informatie over onze producten of de Energie-investeringsaftrek? Neem dan contact met ons op!