Leestijd: 1 minuut

Voordelen behalen met de energie-efficiënte computerruimte

Hoe groot of klein uw server- of computerruimte ook is, elk bedrijf kan bijdragen aan een duurzamere wereld door deze ruimte zo energie-efficiënt mogelijk in te richten. Kiezen voor een energiezuinige oplossing garandeert niet alleen een besparing op de energierekening, maar vaak wordt de keuze ook gestimuleerd door de overheid met de Energie-investeringsaftrek (EIA).

whitepaper voordelen met energie-efficiënte computerruimteServerruimten verbruiken enorme hoeveelheden energie en dit verbruik zal alleen nog maar verder groeien, nu de vraag naar IT-capaciteit stijgt. Om de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen, zijn diverse richtlijnen opgesteld vanuit de overheid en maatschappelijke organisaties. Voldoen aan deze richtlijnen heeft voor organisaties als voordeel dat de energiekosten dalen. Veel bedrijven zien er de meerwaarde van in en hanteren meeteenheden als de PUE, CUE en ERE om hun computerruimte te benchmarken.

Benieuwd naar de voordelen die u kunt realiseren met een energie-efficiënte computerruimte en met welke meeteenheden uw IT-omgeving kunt benchmarken? Download snel de white paper!