Basisbeginselen klimatisering in de industrie

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Seminar
Gratis
12:00 - 16:00 uur
Max. 16 personen
inclusief

Hoe berekent u een warmtehuishouding?

Nummer één vijand van elektronische componenten en elektronica in besturingskasten is warmte. In dit seminar leert u vroegtijdig schade door warmte te signaleren en de juiste keuze voor een koeloplossing te maken door praktijkvoorbeelden en het gebruik van een calculatietool.

 

In het kort

Bij veel machines is de besturingselektronica het hart van het systeem, dat vooral moet blijven kloppen. Het is dus zorg dat oververhitting van de elektronische componenten en elektronica wordt voorkomen. Niet alleen wordt de kans op disfunctioneren en uitval vergroot, ook loopt de levensduur van de elektronica hard achteruit. In dit seminar leert u de signalen van oververhitting herkennen, maar ook hoe u de warmtehuishouding in de kasten op orde krijgt en hoe u dit moet berekenen volgens de NEN-EN-IEC 61439 norm. Stap voor stap wordt doorgenomen wat erbij komt kijken, welke data u nodig heeft en waarom en waar u rekening mee moet houden bij het maken van de berekening. We laten middels praktijkvoorbeelden zien welke koeloplossingen er mogelijk zijn en hoe u via handige calculatiesoftware uw werk een stuk eenvoudiger maakt.

Na het afronden van dit seminar kunt u zich opgeven voor de workshop Leren calculeren met Therm in een middag

 

Doel

U leert in één middag de basis voor de juiste keuze van een koeloplossing door praktijkvoorbeelden en hoe u de warmtehuishouding moet berekenen volgens de NEN-EN-IEC 61439 norm.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders en onderhoud- en storingsmonteurs en iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen, onderhouden en verkopen van elektrische installaties.

 

Inhoud

  • Aan de hand van praktijkvoorbeelden overhitting in een vroeg stadium signaleren
  • Warmtehuishouding berekenen en kiezen voor een passende koeloplossing
  • Theorie achter NEN-EN-IEC 61439 norm en zelf berekening leren maken
  • Kennis maken met calculatiesoftware Therm

 

Edgar Hoogakker

Product Manager Industry - Climate Control bij Rittal B.V.

ehoogakker@rittal.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Akkoord
 
  • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.