Basiskennis schakelkastklimatisering (webcast)

Datum
Tijd
 

Elektrische installaties worden steeds compacter, en het aantal schakelingen per volume-eenheid neemt toe met als gevolg hogere warmteontwikkeling per volume-eenheid.

In het kort

Een constante temperatuur is de beste voorwaarde voor een lange levensduur en een hoge betrouwbaarheid van alle elektronische componenten. Vooral bij een compleet vol gemonteerde behuizing is het belangrijk dat er voldoende koele lucht langs de componenten stroomt. Om dit zo efficiënt en verantwoord mogelijk te realiseren zijn er diverse mogelijkheden, maar om tot een juiste keuze te komen is inzicht noodzakelijk. Deze Webcast licht de grondbeginselen van schakelkastklimaatbeheersing toe.

 

Wat gaan we behandelen

  • Manieren van warmteoverdracht
  • Bepalen effectief kastoppervlak
  • Effect van de opstelling
  • Berekenen benodigd koelvermogen
  • De verschillende oplossingen

 

Tijdens deze webcast leert u

In deze sessie leert u wat de invloed van warmte is op de levensduur van elektronische componenten, hoe u de totale warmteontwikkeling bepaald in de kast, en hoe u een juiste berekening maakt voor het benodigd koelvermogen. Daarnaast zullen we alle koeloplossing bespreken zodat u deze op de juiste manier kunt toepassen

 

Voor wie

Deze webcast is met name voor de Electrical Engineer en de storingsmonteur, maar is ook uitermate interessant voor beginnende en gevorderde monteurs die meer willen weten over de warmtehuishouding in de kast.

Edgar Hoogakker

Product Manager Industry - Climate Control bij Rittal B.V.

ehoogakker@rittal.nl

LinkedIn