Bescherming van uw installatie in een Outdoor opstelling; fysische omgevingsomstandigheden

Datum
Tijd
 

Steeds vaker komen de besturingskasten van installaties buiten te staan. Naast natuurlijk het functionele deel van die besturing moet er door de robuustere omgevingsomstandigheden ook aandacht zijn voor de bescherming daarvan, de outdoor kast. Van temperatuur tot EMC maar ook wind, geluid en trillingen zijn aandachtsgebieden.

In het kort

Schakel- verdeel- en besturingskasten die worden gebruikt in een outdoor-toepassing moeten daar bij vele aspecten bescherming blijven bieden. Fysische omstandigheden zoals de invloed van de zon op de kast en de temperatuur in de kast, trillingen en elektromagnetische velden mogen geen verstoring geven van de installatie in de outdoorkast. Het belang van de verschillende omgevingsomstandigheden op het goed blijven functioneren van uw installatie is groot, met eisen omgeven en vraagt om specifieke oplossingen.

In deze webcast wordt niet uitgebreid ingegaan op de beschermklasse van de kast, vandalisme en corrosie, zie hiervoor de webcast Bescherming van uw installatie in een Outdoor opstelling; mechanische omgevingsomstandigheden

 

Wat gaan we behandelen

  • De fysische omgevingsfactoren en de invloed daarvan op uw outdoor toepassing
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er

Tijdens deze webcast leert u

De vele omstandigheden die van invloed kunnen zijn als uw installatie outdoor komt en de oplossingen hiervoor. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders en projectleiders, actief in installaties in allerlei branches met name waar bijzondere omgevingsomstandigheden gelden.

 

 

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn