EMC in hoogspanningsstations, vereenvoudigd door standaard

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Seminar
Gratis
12:00 - 16:30 uur
Max. 35 personen
inclusief

TenneT werkt samen met de regionale netbeheerders en marktpartijen hard aan de grootschalige verbouwing van het Nederlandse energiesysteem. Een enorme bouwopgave; er wordt de komende jaren een groot aantal nieuwe 380kV stations gebouwd. Dit lukt alleen door te standaardiseren.
Ten behoeve hiervan heeft TenneT een standaard 380kV station ontwerp gemaakt. Hierin is ook een consistente en samenhangende EMC aanpak vastgelegd, waarmee een juiste werking van de hoogspanningsschakel- en verdeelstations is gegarandeerd. Door het volgen van deze EMC standaard oplossing, wordt invulling gegeven aan EMC-eisen die TenneT als opdrachtgever stelt. Met deze EMC aanpak wordt het bereiken van EMC dus vereenvoudigd voor alle belanghebbenden.

Tijdens dit seminar wordt toelichting gegeven over het standaard EMC ontwerp voor hoogspanningsstations en vertellen gastspreker Michel Dagelinckx (TenneT) en Theo Gerritzen (Rittal) je onder andere meer over: 

  • Het belang van EMC in het algemeen en in hoogspanningsstations in het bijzonder
  • Zonering , kabelscheiding- en kabelinvoer
  • Aardnetten buiten en binnen het centraal dienstgebouw
  • Het gebruik van een Parallel Earth Conductor (PEC)
  • Emissie, immuniteit en demping
  • Relatie EMC-concept en conditiescore EMC

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is voor iedereen die zich bezig houdt met EMC in hoogspanning schakel- en verdeelstations, of daar iets van zou moeten of willen weten.
Iedereen die bij de bouw van een station betrokken is, heeft in meer of mindere mate met EMC te maken. Wat dit voor u betekent, wordt u tijdens het seminar duidelijk gemaakt.

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn

Michel Dagelinckx

Consultant bij Demad EMC adviesburo

info@demad.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Zevenaar
Technologie- en Trainingscentrum Zevenaar
Akkoord
 
  • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.