EMC tot stand brengen in HS schakel- en verdeelstations

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Seminar
Gratis
12:00 - 16:30 uur
Max. 32 personen
inclusief

Binnen de hoogspanning infrastructuur spelen interferenties zoals blikseminslag en elektromagnetische velden een grote rol. Dat deze verstoringen je een hoop hoofdbrekens kunnen bezorgen is bekend. In HS schakel- en verdeelstations zijn vaak bijzondere omgevingsomstandigheden van toepassing. Onderdelen van de installatie komen in een binnen opstelling (GIS) maar ook in een buitenopstelling (AIS). De apparatuur in de verschillende ruimtes moeten tegen externe beïnvloeding beschermd worden. Voor een opstelling buiten gelden andere omgevingsomstandigheden dan bij een opstelling binnen. Veel van de basiseisen aan bijvoorbeeld de kast waarin de apparatuur wordt opgesteld, nl het bieden van bescherming in die, vaak robuuste, EMC-onvriendelijke omstandigheden moeten behouden blijven. Vanuit de verschillende EMC-normen worden eisen gesteld maar ook de wijze van installeren is van belang. Tijdens deze middag wordt er een vertaling gemaakt naar het zoneconcept en aan de hand van vele praktijkvoorbeelden de situatie op de schakel- en verdeelstations inzichtelijk gemaakt.

In het kort:

Aan het eind van de middag bent u op de hoogte van de invloed van verstoringen zoals blikseminslag en elektromagnetische velden op de schakel- en verdeelstations.                                                        Krijgt u inzicht in wat u moet doen op welke locatie om nadelige invloeden te voorkomen. Tevens hoort u wat u kunt doen om verstoring op te lossen.

Wat gaan we behandelen:

  • Beheersen van EMC in hoogspanningschakel- en verdeelstations
  • Inzicht in EMC-niveau
  • Bescherming tegen EMC-velden
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing bij binnen- of buitenopstelling
  • Welke functie biedt de schakelkast met betrekking tot het bereiken van EMC
  • Welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot de typische EMC kasten
  • Kabelinvoer

Voor wie:

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, en projectleiders, actief in installaties in HS-schakel- en verdeelstations.

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn

Maarten-Jan van Blijswijk

Algemeen directeur bij Emmett Green Engineering

vanblijswijk@emmettgreen.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Akkoord
 
  • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.