Export Expert Dag Noord-Amerika

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Themadag
Gratis
09:00 - 16:00 uur
Max. 16 personen
inclusief

Om met machines en bijbehorende besturingspanelen toegang tot de Amerikaanse of Canadese markt te krijgen zijn specifieke toelatingen nodig zoals bijvoorbeeld UL, cUL of CSA. Uiteraard moet ook aan de locale eisen voldaan worden.

In het kort

U bent verantwoordelijk voor het exporteren van uw product naar Noord-Amerika. En dat kan een grote uitdaging zijn, want er is veel regelgeving die voor u relevant is. Hoe voldoet u hieraan en hoe blijft u hier ook in de toekomst aan voldoen?

Kortom: er zijn veel vragen die voor u als machine- of paneelbouwer relevant zijn. Tijdens de Export Expert Dag staan we stil bij de huidige situatie en gaan we in op de belangrijkste norm op dit gebied: de UL 508, maar we bekijken ook wat de invloed is van Industrie 4.0 op exporteren naar Canada en de VS.

Om u optimaal te informeren over deze complexe materie hebben we een afwisselend programma opgesteld. Niet alleen zullen experts van Rittal en testorganisatie DEKRA spreken, ook vooraanstaand expert Paul Hoogerkamp vertelt over de aspecten die een rol spelen bij engineering en het bouwen van panelen volgens eisen en regelgeving.

 

Aan het eind van de dag

 • Heeft u inzichten opgedaan die u kunt gebruiken tijdens het gehele ontwikkelingsproces van uw product, zodat u aan de geldende eisen kunt (blijven) voldoen.
 • Kunt u met de opgedane kennis, op veel gebieden, vroegtijdig bijsturen op het moment dat ontwikkelingen niet matchen met de export-eisen van Noord-Amerika.
 • Heeft u een beeld gekregen van de mogelijke invloed van Industrie 4.0 op dit thema.
 • Heeft u de mogelijkheid gehad om uw vragen over het thema aan gerenommeerde experts uit verschillende disciplines en organisaties te stellen.

Voor wie is deze themadag

 • Machinebouwer.
 • Paneelbouwers.
 • Toeleveranciers van machine- en paneelbouwers.

 

Gastsprekers en hun onderwerpen

 • Gregor Willemsen
  DEKRA levert internationale diensten voor markttoegang waarbij rekening wordt gehouden met alle relevante normen en voorschriften, zodat u uw producten wereldwijd kunt exporteren. Technische eisen en voorschriften die voortkomen uit verschillende rechtssystemen maakt het internationaal op de markt brengen van producten een stuk ingewikkelder. Voor de Noord Amerikaanse markt zijn dit vaak complexe vraagstukken. Gregor Willemsen geeft u tijdens deze themadag praktische tips om uw product zonder zorgen naar de VS en Canada te kunnen exporteren .
 • Paul Hoogerkamp
  Aan de hand van praktische voorbeelden gaat Paul Hoogerkamp in op verschillen tussen CE en UL/CSA eisen voor machines. Door tijdens de ontwerp- en engineeringsfase rekening te houden met deze verschillen kan veel geld bespaard worden. De NFPA 79 en/of de CSA C22.2 NO 301 als tegenhanger van de Europese EN 60204-1 zijn hierbij van belang.
 • Theo Gerritzen
  Theo Gerritzen licht de verschillende eigenschappen die de schakelkast heeft met betrekking tot beschermklasse, belastbaarheid en transport toe. Hierbij horen ook de mogelijkheden met montage en componenten voor klimatisering en toebehoren. Maar denk ook de vrije ruimte rondom de kast, het indrukken van plaatdelen, afwatering en warmte-afgifte..
 • Edgar Hoogakker
  Hoe berekent u de benodigde koelcapaciteit en welke mogelijkheden zijn er. Edgar Hoogakker zal dit praktisch laten zien. Ook zal  hij het belang van de de plaats van de opstelling en het effect bij lage temperaturen bespreken.

 

Gregor Willemsen

Senior Project Manager Industrial Components and Machinery bij DEKRA Certifications

LinkedIn

Paul Hoogerkamp

Eigenaar bij Mecid

LinkedIn

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn

Edgar Hoogakker

Product Manager Industry - Climate Control bij Rittal B.V.

ehoogakker@rittal.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Akkoord
 
 • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.