Hoe brengt u EMC tot stand van uw paneel?

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Seminar
Gratis
12:00 - 16:30 uur
Max. 32 personen
inclusief

Steeds meer elektronische componenten in installaties die ongestoord met elkaar moeten kunnen functioneren. Dat geldt natuurlijk ook voor de componenten in de schakel- en besturingskasten.  Het bereiken van elektromagnetische compatibiliteit is in de dagelijkse praktijk eenvoudiger gesteld dan uitgevoerd.

In het kort

De vele elektrische componenten vragen om een deugdelijke veiligheidsaarding en dan wordt vaak de relatie naar EMC gelegd. Maar daaraan voldoen vraagt om inzicht en een specifieke aanpak. In de machine- en laagspanningsrichtlijn en de normen NEN-EN-IEC 60204 en NEN-EN-IEC 61439-1 worden de verschillende verstoringen benoemd. Maar is er dan ook de functie voor de schakel- of besturingskast en hoe moet ik omgaan met de bekabeling van de componenten? Aan de hand van talrijke voorbeelden worden de mogelijkheden uitgelegd.

Wat gaan we behandelen

  • Wat behelst EMC
  • Hoe bereik ik EMC
  • Welke eisen worden er gesteld
  • Wat zijn oplossingen

Tijdens dit Seminar leert u

Inzicht in het begrip EMC te krijgen. En door het maken van de juiste keuze kunt u de overeenstemming daarvan toetsen aan de relevante normen.

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, projectleiders, manager productieomgeving in zowel paneel- als machinebouw

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Akkoord
 
  • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.