Hygiënisch ontwerp in de voedselproductie

Type
Prijs
Tijd
Deelnemers
Lunch
Themadag
Gratis
09:00 - 16:00 uur
Max. 35 personen
inclusief

De consument stelt nieuwe eisen aan levensmiddelen en daar spelen producenten op in. De productieomgeving is er echter niet altijd op gebouwd. En doordat intern onvoldoende over deze mismatch tussen (machine)ontwerp en de praktijk wordt gecommuniceerd, en de kostprijs en productietijd zo laag mogelijk moeten blijven, ontstaan ongemerkt hygiënerisico’s.

Dat vraagt om een nieuwe, bredere kijk op engineering van de productieomgeving. Kom daarom dinsdag 13 november naar de themadag ‘Hygiënisch ontwerp in de voedselproductie’ van Rittal. Sprekers uit verschillende disciplines komen dan bijeen in het Technologie- en Trainingscentrum in Reeuwijk om dit vraagstuk vanuit hun invalshoek te belichten.

Verschillende functies hebben immers verschillende belangen. Het doel van de themadag is dan ook om een breed beeld te geven van de disciplines die in de productieomgeving bij elkaar komen. Zo kan een mogelijke mismatch tussen engineering en de productiepraktijk tijdig boven water komen en kunnen problemen omtrent hygiëne voortijdig worden gesignaleerd.

Sprekers:

Wouter Burggraaf, Adviseur en trainer (Burggraaf & Partners), vertelt over zonering en de bijbehorende wet- en regelgeving. Aan het einde van de themadag geeft hij een samenvatting van hetgeen dat gepresenteerd is en gaat hij in op verschillende ondersteunende platforms op het gebied van hygiënisch ontwerpen en installeren.

Theo Gerritzen, Product Manager Kastsystemen (Rittal), zal het hebben over het hygiënisch ontwerpen van kastsystemen. De mogelijkheden zijn daarbij ruim, evenals de risico’s. Daarom zal hij ook kort ingaan op explosiegevaar. Tijdens zijn tweede presentatie, zal hij engineering van de schakel- en besturingskast bespreken, bezien vanuit de verschillende tools die Rittal samen met EPLAN biedt.

Rinus Broekmans, Product Manager Industry & Infra (Draka), vertelt over de verschillende eisen die aan de te gebruiken kabels gesteld worden, vanuit functioneel oogpunt en met het oog op omgevingsfactoren. De eigenschappen van de verschillende kabels komen aan bod, evenals het brandgedrag en hoe ze op de juiste wijze geïnstalleerd worden.

Michael Evers, Business Development Manager (Niedax Kleinhuis), bespreekt hoe je de bekabeling op een hygiënische wijze in en rondom machines en in ruimtes verzorgt en hoe dit in de internationale voedingsindustrie gebeurt. Hij praat je bij over de laatste ontwikkelingen, geïllustreerd met voorbeelden en best practices.

Koen Leeflang, Energy Consultant, Auditor ISO11011 & Compressed Air Specialist (Festo) en Frank Schiere, creatief engineer/eigenaar (Ebora Process Automation), gaan in op het belang van goede perslucht, hoe deze tot stand komt, hoe we deze kunnen classificeren en hoe we deze op een zo energiegunstige manier kunnen transporteren. Nu en in de toekomst.

Edgar Hoogakker, Product Manager Klimatisering (Rittal), zal het hebben over klimatisering in de food-omgeving, de temperatuurhuishouding en de verschillende mogelijkheden in verschillende zones.

Freddy van de Kolk, Account Manager Food & Beverage (Rittal), zal twee belangrijke issues in de voedselindustrie aanstippen: voedselveiligheid en traceerbaarheid. Hij legt uit waarom – door de steeds belangrijkrijke rol die data speelt – de beschikbaarheid van een goede IT-infrastructuur noodzakelijk is.

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn

Rinus Broekmans

Product Manager Industry bij Draka

rinus.broekmans@prysmiangroup.com

LinkedIn

Michael Evers

Business Development Manager bij Niedax Group

m.evers@niedax.nl

LinkedIn

Edgar Hoogakker

Product Manager Industry - Climate Control bij Rittal B.V.

ehoogakker@rittal.nl

LinkedIn

Datum
Plaats
Locatie
Route
Agenda
Akkoord
 
  • Intresse in deze opleiding? Laat hieronder je gegevens achter. We sturen een bericht zodra er weer plekken beschikbaar zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.