Tempest Racks: Beveiligen op een hoger niveau

Datum
Tijd
 
wo 28 juli 2021
09:30 - 10:30 uur

Het besef groeit dat naast fysieke bescherming van data en hardware ook EV-bescherming noodzakelijk is. Eigenaren van waardevolle data, hardware en infrastructuur zoeken oplossingen om schade door elektromagnetische storingsbronnen te voorkomen. Daarom organiseert Rittal op (tijdstip) een webcast uitsluitend over EV-bescherming.

In het kort

Fysieke bescherming van data, hardware en infrastructuur is bekend terrein. Aan de hand van bekende normen en eisen neemt men maatregelen die de fysieke toegang voorkomen. Bij datacenters is er sprake van meerdere beschermingslagen om te voorkomen dat iemand onopgemerkt vanaf de openbare weg bij de hardware komen.

Bij EV-bescherming gaat het om iets heel anders. Hier gaat het om maatregelen die moeten voorkomen dat storingsbronnen de werking van de hardware en de integriteit van de data aantasten. De maatregelen moeten ook voorkomen dat signalen en datastromen worden afgeluisterd of weglekken.

Voor het dempen van de stoorsignalen bestaan twee normen. EMC is de norm die voorschrijft hoe signalen tot 40dB zijn te dempen. Tempest is de geclassificeerde normen die de NATO hanteert en uitgaat van hogere demping dan EMC, namelijk vanaf 60dB. Beiden zullen behandeld worden tijdens de webcast.

Wat gaan we behandelen?

  • Het belang van EV-bescherming
  • Eisen die EMC en Tempest stellen aan de serverkasten
  • De oplossing die Rittal biedt
  • Bijzondere aandachtspunten van EV-bescherming zoals koeling van de hardware

Tijdens deze webcast leert u
De verschillende risico’s van elektromagnetische storingsbronnen en de mogelijke oplossingen.

Voor wie?
Deze sessie is primair bedoeld voor systemintegrators en datacenter beheerders met klanten bij de overheid en finance.

Andre Hiddink

Product Manager IT Infrastructuur bij Rittal B.V.

ahiddink@rittal.nl

LinkedIn