Waar moet ik op letten bij het hygiënisch ontwerp van uw schakel- of besturingspaneel?

Datum
Tijd
 

Bij het ontwerpen van een machine of installatie waarbij hygiëne een voorwaarde is gelden vele regels.
In bijvoorbeeld de voedselproductie moet aan verschillende richtlijnen en verordeningen voldaan worden en zijn er specifieke regels die ook gelden voor de schakel- en besturingspanelen. Dat vraagt om goede uitwisseling van informatie en vaak ook een specifieke uitvoering van het paneel.


In het kort

Schakel- en besturingskasten die worden gebruikt bij machines en installaties in bijvoorbeeld voedselproductie moeten voldoen aan de geldende regelgeving. De uitvoering van de voor deze toepassing beschikbare kasten kan verschillen per zone waarbij voor de zwaarste zone de eisen resulteren in een specifieke uitvoering. Hygiënische ontwerp en daarbij reinigbaarheid vragen om specifieke aandacht maar ook temperatuurhuishouding en kabelinvoer zijn engineeringsaspecten.

Wat gaan we behandelen

  • Welke specifieke eisen gelden bij een hygiënisch ontwerp en hoe worden die vertaald naar een product
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er nog meer vanuit die specifieke eisen van hygiënisch ontwerp

Tijdens deze webcast leert
Hoe u binnen het woud aan regels de juiste keuze kunt maken voor schakel- en besturingskasten binnen een hygiënisch ontwerp, hoe er mee om te gaan en welke oplossingen de Rittal kasten u bieden. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, projectleiders betrokken bij projecten waar hygiëne een ontwerpcriterium is en technisch en facilitair managers van voedselproducenten.

 

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn