Waarom voor een roestvaststalen schakelkast kiezen?

Datum
Tijd
 

De keuze van het soort behuizing wordt gemaakt vanuit de eisen die gesteld worden door de opdrachtgever en de bijbehorende regelgeving. Zo zijn de omgevingsomstandigheden vaak een basis voor die keuze en wordt bij machines voor voedselproductie van uit de regelgeving de keuze opgegeven. Maar wat betekent dat dan, een roestvaststalen kast en wat moet je doen of vooral niet.

 

In het kort

Schakel- verdeel- en besturingskasten die worden gebruikt in corrosieve omgevingen vragen om een bepaalde materiaalkeuze. Zo zijn er vele mogelijkheden met roestvaststalen kasten in allerlei toepassingen in heel veel branches. Hoe komt zo’n keuze tot stand? Hoe om te gaan met een roestvaststalen kast. Wat als er toch verandering van het oppervlak optreedt? Ook het mechanisch bewerken van een roestvaststalen kast vraagt om de nodige aandacht.

 

Wat gaan we behandelen

  • Wat is een roestvaststalen kast
  • Hoe kunt u deze roestvastalen kast praktisch inzetten
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er

 

Tijdens deze webcast leert u

Wanneer roestvaststalen schakelkasten gebruikt worden, hoe er mee om te gaan en welke oplossingen de Rittal kasten u bieden. Zowel voor het gebruik indoor als ook outdoor. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, en projectleiders, actief in installaties in allerlei branches met name waar bijzondere omgevingsomstandigheden gelden.

 

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn