Wat is de beste koeloplossing voor een gesloten IT rack?

Datum
Tijd
 

De trend dat er meer compute power en vooral data dicht op de productieprocessen staat wordt vaak omschreven met het begrip Edge computing.

 

In het kort

IT racks bevonden zich vroeger vrijwel uitsluitend in server- en computerruimten en datacenters. Die situatie is de laatste jaren gewijzigd. Daarvoor zijn meerdere redenen. Meer data vanuit het productieproces en de analyse ervan leiden tot meer warmteontwikkeling. Tegelijk wordt elke productieomgeving (Smart Industry) steeds afhankelijker van de IT. De combinatie van hogere belasting, meer warmte en de gewenste maximale beschikbaarheid van het productieproces vraagt om andere koeling van gesloten (industriële) 19” racks met een hoge beschermklasse (IP waarde).

Of het nu gaat om het verantwoord koelen van IT omgevingen in Smart Industry of in Utiliteit/kantooromgevingen. De Blue e+ IT variant blijkt vaak het antwoord te zijn waar de klant op wachtte.

Er zijn ook nog andere sectoren, waaronder de chemie, de voedingsmiddelen industrie, maar ook distributiecentra en de Zorg waar de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van bestaande en nieuwe IT omgevingen profiteert van deze unieke Rittal oplossing.

 

Wat gaan we behandelen

  • Interne en externe luchtcirculatie
  • Hoe komt het dat de units zo energiezuinig zijn
  • Functie van externe temperatuursensor
  • De verschillen met de traditionale IT rack- en row koelers
  • Functie IoT module t.b.v. remote monitoring

 

Tijdens dit webinar leert u

Wat de verschillen zijn tussen het koelen van schakelkasten en koelen van IT racks in omgevingen waar een hogere beschermklasse (IP 55) gewenst is.

 

Voor wie

Voor iedereen in de Zorgsector, Smart Industry, Distributiecentra die zich bezighoudt met het analyseren van data uit processen. Maar ook als u zich bezig houdt met lokale edge oplossingen in racks die een hogere bescherming vragen dan in een geklimatiseerde server- en computerruimte.

Elbert Raben

Manager Product Group IT bij Rittal B.V.

eraben@rittal.nl

LinkedIn