Hoe verminder je risico’s door Arc-Flash (interne vlamboog) op het distributie-, besturingspaneel?

Datum
Tijd
 

Schakel-, verdeel- en besturingspanelen worden gebruikt voor elektrotechnische installaties waarbij aspecten als veiligheid en kortsluitvastheid belangrijk zijn en vaak ook het ontwerp vanuit die als basisgemaakt wordt. Maar ook in geval van een fout in de installatie en er een arc flash (interne vlamboog) ontstaat gelden aanvullende eisen en hoe kunnen de risico’s gereduceerd worden door toepassing van een geschikt paneel en overige paneel georiënteerde maatregelen.

 

In het kort

De bescherming die verdeel- en besturingskasten moeten bieden tegen aanraking en kortsluiting maar ook met betrekking tot arc flash (interne vlamboog) die ontstaan in het geval van een fout gelden eisen.  Ook kijken we naar hoe de risico’s op een technische wijze gereduceerd kunnen worden door toepassing van een geschikt paneel en overige paneel georiënteerde maatregelen.  Belangrijke aandachtspunten voor de ontwerper maar zeker ook voor installatieverantwoordelijken. Vanuit een referentiemodel bezien vanuit de TR IEC 61641, komen verschillende kastgebonden aspecten aan bod.

Er wordt niet ingegaan op railsystemen, de berekening van het kortsluitvermogen, energieniveaus van de vlambogen en persoonlijke beschermmiddelen.

 

Wat gaan we behandelen

  • Referentiemodel bezien vanuit de TR IEC 61641
  • Hoe kunnen de risico’s van een arc-flash gereduceerd worden door toepassing van een geschikt paneel
  • Overige paneel georiënteerde maatregelen.

 

Tijdens dit webinar leert u

Inzichten die u kunt gebruiken tijdens het gehele ontwikkelingsproces van uw product, zodat u aan de geldende eisen kunt (blijven) voldoen en weet u welke oplossingen van de Rittal kasten en overige paneel georiënteerde maatregelen.

 

Voor wie?

Machinebouwer, paneelbouwers, toeleveranciers van machine- en paneelbouwer en installatieverantwoordelijken.

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn