Therm, de theorie achter de software

Datum
Tijd
 

De nummer één vijand van elektronische componenten en elektronica in besturingskasten is warmte. In dit Webinar leert u de theorie achter het softwareprogramma Therm waarmee u eenvoudig en snel een berekening maakt en hiermee de juiste klimatiserings oplossing kunt selecteren.

 

In het kort

Bij veel machines is de besturingselektronica het hart van het systeem, dat vooral moet blijven kloppen. Het is dus zorg dat oververhitting van de elektronische componenten en elektronica wordt voorkomen. Niet alleen wordt de kans op disfunctioneren en uitval vergroot, ook loopt de levensduur van de elektronica hard achteruit. Dus het klimatiseren van een behuizing is zeer belangrijk. Het berekenen is eenvoudig en snel te realiseren met de kosteloze software Therm, maar zoals met alle software moet men wel weten wat men doet.

In deze webcast maakt u kennis met de theorie achter Therm, en wordt stap voor stap doorgenomen wat erbij komt kijken, welke data u nodig heeft en waarom en waar u rekening mee moet houden bij het maken van de berekening. Tevens maakt u kennis met de diverse klimatiserings-oplossingen.

 

Wat gaan we behandelen

  • Wat is warmte
  • Waarom klimatisering van een behuizing
  • Methode van koelen (diverse oplossingen)

 

Tijdens dit webinar leert u

Hoe de juiste gegevens aan te leveren voor een correct berekening met de Rittal software tool Therm

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders en onderhoud- en storingsmonteurs en iedereen die zich bezighoudt met het ontwerpen, onderhouden en verkopen van elektrische installaties.

Edgar Hoogakker

Product Manager Industry - Climate Control bij Rittal B.V.

ehoogakker@rittal.nl

LinkedIn