Veilig bouwen door bouwvormen en compartimentering

Datum
Tijd
 

Verdeel- en besturingskasten worden in velerlei toepassingen ingezet. Soms alleen voor elektrische componenten maar ook gecombineerd met bijvoorbeeld pneumatische. Dit is belangrijk voor de indeling van de kast. Naast aanrakingsveiligheid, wat een belangrijk aspect van de installatie is, gelden vaak ook eisen met betrekking tot bouwvorm en bedrijfszekerheid.

 

In het kort

De bescherming die verdeel- en besturingskasten moeten bieden tegen aanraking maar ook hoe het paneel opgebouwd is zijn eisen vanuit de geldende normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204-1. Mogen elektrische en pneumatische installaties zomaar in één kast ondergebracht worden en wat zijn de mogelijkheden als er vanuit bedrijfszekerheid opsplitsing van de installatie gewenst is.

 

Wat gaan we behandelen

  • Wat wordt bedoeld met bouwvormen en compartimentering
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er

 

Tijdens dit webinar leert u

Welke oplossingen de Rittal kasten u bieden als het gaat om niet-elektrische en elektrische installaties tezamen in één paneel en de verschillende bouwvormen zodat u de juiste keuze kunt maken en de overeenstemming kunt toetsen aan de relevante normen.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, projectleiders, manager productieomgeving in zowel paneel- als machinebouw

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn