Wat houden de verschillende beschermklassen van het paneel in en wat is de relatie tot de impactklasse
Schakel-, verdeel- en besturingskasten worden in allerlei omstandigheden opgesteld. Een van de basiseisen van de kast, nl het bieden van bescherming in, vaak robuuste, omstandigheden. Het gaat immers om veiligheid! Bescherming tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen en aanrakingsveiligheid gecombineerd met krachten van buitenaf en dat alles moet behouden blijven in combinatie met het invoeren van bekabeling.
In het kort
Schakel-, verdeel- en besturingskasten moeten bescherming bieden tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen en water. Als leverancier heb je daar een verplichting en hoe kun je de gebruiker die zekerheid bieden ook als er mechanische krachten (impact) van buitenaf op de kast treffen. De beschermklasse van een dergelijk paneel is een samenspel tussen eisen en toepassing. Vanuit de normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204 worden eisen gesteld maar als leverancier heb je ook een verplichting.
De invoer van de bekabeling en het geleiden daarvan in de schakel- en besturingskast vraagt om de nodige aandacht.
Aan de hand van talrijke voorbeelden worden de mogelijkheden om hieraan te voldoen uitgelegd.
Wat gaan we behandelen
- Wat is de relatie tussen beschermklasse IP en impactklasse IK
- Wat wordt bedoeld met aanrakingsveilig
- Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
- Welke mogelijkheden zijn er
Tijdens deze webcast leert u
Wat de relatie tussen de beschermklasse en impactklasse, wat er bedoeld wordt met aanrakingsveilig en weet u welke oplossingen de Rittal kasten u bieden en kunt u de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen. Ook weet u hoe kabelinvoer in overeenstemming met de IP-beschermklasse gedaan kan worden. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.
Voor wie?
Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, projectleiders, manager productieomgeving in zowel paneel- als machinebouw.