Wat houden de verschillende beschermklassen van het paneel in en wat is de relatie tot de impactklasse

Datum
Tijd
 
do 5 november 2020
09:30 - 10:15 uur

Schakel-, verdeel- en besturingskasten worden in allerlei omstandigheden opgesteld. Veelal binnen maar ook steeds vaker buiten waarbij vaak voorbijgegaan wordt aan een van de basiseisen van de kast, nl het bieden van bescherming in die, vaak robuuste, omstandigheden. Het gaat immers om veiligheid!

 

In het kort

Schakel-, verdeel- en besturingskasten moeten bescherming bieden tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen en water. Als leverancier heb je daar een verplichting en hoe kun je de gebruiker die zekerheid bieden ook als er mechanische krachten (impact) van buitenaf op de kast treffen. De beschermklasse van een dergelijk paneel is een samenspel tussen eisen en toepassing. Vanuit de normen NEN-EN-IEC 61439-1 en NEN-EN-IEC 60204 worden eisen gesteld maar als leverancier heb je ook een verplichting.

 

Wat gaan we behandelen

  • Wat is de relatie van de beschermklasse en impactklasse van de schakelkast
  • Welke aandachtspunten en eisen zijn van toepassing
  • Welke mogelijkheden zijn er

 

Tijdens dit seminar leert u

De relatie tussen de beschermklasse en impactklasse en weet u welke oplossingen de Rittal kasten u bieden. U kunt de juiste keuze maken en de overeenstemming toetsen aan de relevante normen.

 

Voor wie?

Engineers, calculators, werkvoorbereiders, monteurs, projectleiders, manager productieomgeving in zowel paneel- als machinebouw

Theo Gerritzen

Product Manager Kastsystemen bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn