Welke eisen gelden er naast de toelating voor het besturingspaneel voor de Amerikaanse of Canadese markt

Datum
Tijd
 

Om met machines en bijbehorende besturingspanelen toegang tot de Amerikaanse of Canadese markt te krijgen zijn specifieke toelatingen nodig zoals bijvoorbeeld UL, cUL of CSA. Uiteraard moet ook aan de locale eisen voldaan worden. Uiteraard zijn er ook eisen die gesteld zijn aan de lege behuizing en toebehoren die samen met andere componenten het bij de machine behorende besturingspaneel vormen. Voor de kortsluitvastheid van het paneel, de SCCR, gelden speciale regels binnen de UL 508A.

 

In het kort

U bent verantwoordelijk voor het exporteren van uw product naar Noord-Amerika. En dat kan een grote uitdaging zijn, want er is veel regelgeving die voor u relevant is. Hoe voldoet u hieraan en hoe blijft u hier ook in de toekomst aan voldoen?

Kortom: er zijn veel vragen die voor u als machine- of paneelbouwer relevant zijn. Tijdens deze webcast ga ik in op de belangrijkste norm op dit gebied: de UL 508 specifiek met betrekking tot het lege paneel en toebehoren die een rol spelen bij engineering en het bouwen van panelen volgens eisen en regelgeving. Daarnaast moet u de kortsluitvastheid van het paneel. de Short Circuit Current Rating, bepalen.

De verschillende eigenschappen die de schakelkast heeft met betrekking tot beschermklasse, belastbaarheid en transport komen aan bod. Hierbij horen ook de mogelijkheden met montage en componenten voor klimatisering en toebehoren. Maar denk ook de vrije ruimte rondom de kast, het indrukken van plaatdelen, afwatering en warmte-afgifte.

 

Wat gaan we behandelen

  • Welke specifieke eisen en aandachtspunten gelden er met betrekking tot het lege paneel voor export naar Noord-Amerika
  • Hoe bepaalt u de SCCR van het paneel
  • Welke mogelijkheden zijn er met toebehoren

 

Tijdens deze webcast leert u 

Aan het eind van deze webcast heeft u inzichten opgedaan die u kunt gebruiken tijdens het gehele ontwikkelingsproces van uw product, zodat u aan de geldende eisen kunt (blijven) voldoen en kunt u met de opgedane kennis, op het gebied van het lege paneel, vroegtijdig bijsturen met betrekking tot het voldoen aan de export-eisen van Noord-Amerika.

 

Voor wie

Machinebouwers, paneelbouwers en toeleveranciers van machine- en paneelbouwers die exporteren naar de Noord-Amerikaanse markt.

Theo Gerritzen

Business Development Manager Energy & Power Solutions bij Rittal B.V.

tgerritzen@rittal.nl

LinkedIn