Leestijd: 1 minuut

Filtermatten vervangen

Blue e+

Waarom?

Het Rittal schakelkastkoelaggregaat Blue e+ bevat mogelijk een filtermat, die de condensor moet beschermen. Deze condensor moet voortdurend zijn warmte kwijt kunnen. Met de ventilator wordt koele lucht via de filtermat door de condensor geblazen. Raakt de filtermat vervuild en/of verstopt, dan gaat er minder lucht doorheen en kan de condensor zijn warmte minder goed kwijt. Hierdoor daalt het koelvermogen van het aggregaat en stijgt het energieverbruik, wat nadelig is. Het is dus belangrijk om de filtermat op tijd te vervangen.

Wanneer?

Het Blue e+ koelaggregaat bevat sensoren, die een melding geven als de filtermat vervuild is en vervangen moet worden. Uiteraard kun je ook zelf regelmatig de filtermat controleren, afhankelijk van de hoeveelheid stof in de omgeving. Of je laat het checken tijdens het jaarlijkse onderhoud van Rittal B.V.

Hoe?

Het vervangen van de filtermat is eenvoudig en kun je zelf doen. Nieuwe filtermatten bestel je bij Rittal B.V. of de groothandel. NB Bestel uitsluitend de originele filtermatten, alleen dan blijven de IP-waardes van je schakelkast gewaarborgd.

 

Ook ‘n gratis check? That’s cool!
Meld je hier aan en bekijk alvast de video:  https://www.rittal.com/nl-nl/services/energy-check

Tags Blue e+ Efficiency Filtermatten koeling

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder