Leestijd: 3 minuten

Nieuwe Rittal netwerkverdeler TX CableNet

IT-professionals staan onder toenemende tijdsdruk en hebben steeds complexere systemen te managen. Met de nieuwe netwerkverdeler TX CableNet brengt Rittal de netwerkbekabeling versnelt op een professioneel niveau. Ook grote hoeveelheden kabels worden volgens het “watervalprincipe” eenvoudig met een kleine buigradius ingevoerd – voor een perfecte kabelgeleiding. De voorgemonteerde, open frameconstructie met maatraster voor de Rittal-systeemtoebehoren waarborgt een snelle opbouw en eenvoudig onderhoud. Voor standaardbestellingen uit voorraad belooft Rittal een 24-uurs levering.

Herborn, 9 maart 2021 – Technici die verantwoordelijk zijn voor de IT moeten alsmaar sneller steeds meer gekoppelde netwerken opbouwen en beheren. Bij de componenten zijn snelheid en betrouwbaarheid in meer dan één opzicht gewenst: “Bij TX CableNet hebben wij een innovatief kabelmanagement gecombineerd met de vraag naar professionele kwaliteit”, verklaart Luis Brücher, hoofd Productmanagement IT bij Rittal: “Behalve de mechanische opbouw van een rack omvat dit een systeemconcept, betrouwbare regio-overschrijdende beschikbaarheid en een snelle levering.”

De nieuwe TX CableNet is geconstrueerd op basis van een netwerkverdeler en ontworpen voor een perfecte, snel te installeren kabelgeleiding. Zelfs voor grote hoeveelheden kabels geldt: eenvoudig invoeren in plaats van omslachtig trekken. Dit wordt gewaarborgd door uitsparingen met afgeronde randen die aan beide zijden over de gehele diepte van het dak zijn aangebracht. De externe kabelgeleidingsprofielen aan de dakranden zijn eenvoudig te verwijderen om de complete kabelbundel in te voeren, waarna de profielen weer worden teruggeplaatst. Zo vloeien ook omvangrijke kabelbundels met slechts een kleine buigradius in een handomdraai vanaf het plafond in de verdeler. Met dit “watervalprincipe” volgt de kabelgeleiding de best practice-methode voor koper- en glasvezelkabels. Ook bij de invoer van kabels via de bodem zorgt de open frameconstructie ervoor dat de totale diepte is te gebruiken.

Snelle, systematische selectie en levering
Rittal belooft het volgende voor de TX CableNet: standaardbestellingen uit voorraad zijn in Duitsland op zijn laatst binnen 24 uur en in Europa binnen 48 uur bij de klant. De Rittal-systeemtoebehoren, de compatibiliteit met het VX-sokkelsysteem en de AX-comforthandgreep voor toegangsbeveiliging zorgen dat de TX CableNet voor alle gangbare wensen op het gebied van netwerken en standplaatsen is te gebruiken.

Frameconstructie voor een efficiënte handling
Ook de voorgemonteerde, vrijstaande frameconstructie met Rittal-systeemraster en gelast dak is een uniek pluspunt. Het versnelt niet alleen de opstelling en opbouw, maar zorgt ook voor stabiliteit. De systeemcomponenten zijn dankzij het profiel met standaard 25 mm-raster en genummerd gatenpatroon snel te positioneren en te bevestigen. De zijwanden zijn in een handomdraai gemonteerd en ten behoeve van het gemakkelijk uitvoeren van onderhoud net zo snel weer te verwijderen.

Het productassortiment omvat vanaf het moment dat de TX CableNet beschikbaar is voor levering acht varianten. De racks zijn leverbaar met een breedte van 800 mm, een hoogte van 2.000 mm (42 HE) en 2.200 mm (47 HE) en een diepte van 800 mm of 1.000 mm.

Meer informatie: https://www.rittal.de/tx-cablenet

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder