Leestijd: 2 minuten

Ons technologie- en trainingscentrum in Reeuwijk is compleet vernieuwd

Expertisecentrum brengt informatietechnologie tot leven

Na de ingrijpende herinrichting biedt het Rittal Training en Technologiecentrum in Reeuwijk nieuwe mogelijkheden voor het delen van kennis over IT-infra en industriële behuizing innovaties. Rittal Product Manager IT-Infrastructuur Elbert Raben: “Sinds de oprichting in het jaar 2000 is dit technologie- en trainingscentrum dé aangewezen plek in de Randstad om te netwerken en vakkennis bij te spijkeren. Bezoekers kunnen alle producten nu in echte praktijksituaties “live” uitproberen en persoonlijk beoordelen.”

Belang van kennis voor IT en industrie

De technologiemarkten veranderen voortdurend. Actuele kennis over technische ontwikkelingen en nieuwe richtlijnen is daardoor succesbepalend geworden. Raben: “Ook de toenemende complexiteit van de producten vraagt om een intensieve kennisuitwisseling tussen producenten, system integrators en eindgebruikers. De technologie- en trainingscentra in Reeuwijk, Waalre en Zevenaar brengen branchespelers bijeen.”

Nieuwe IT-infrastructuur

Bij de recente verbouwing van het technologie- en trainingscentrum in Reeuwijk heeft Rittal goed geluisterd naar de behoeften van de bezoekers. Raben: “Een van de meest gehoorde wensen was een volledig functionele computerruimte met een permanente opstelling van de nieuwste IT-infrastructuur concepten. Daarom hebben we een ruimte voorzien van een verhoogde vloer, diverse kabelmanagement concepten en een complete serie TS-IT server- en networking racks in de vernieuwde Rittal Cold Cube opstelling. Op IT-niveau worden alle systemen gemonitord en aangestuurd door het Rittal Data Center Infrastructure Mangement Systeem (DCIM) RiZone, waarvan de processen inzichtelijk worden gemaakt via grote interactieve LCD-schermen. Verder is ook de showroom op de begane grond vernieuwd, met onder andere de meest recente stroomverdeling-, monitoring- en UPS-systemen.”

Dare to share: workshops, seminars, trainingen

Naast een futuristische uitstraling biedt het gemoderniseerde centrum ook multifunctionele ruimten voor productgerichte seminars, workshops, demonstraties en trainingen, die door en voor professionals uit de IT- en industriebranche worden georganiseerd. Het aanbod omvat de meest uiteenlopende onderwerpen, van compressorloos koelen tot hergebruik van datacenter-energie en van lezingen over rack security, EMC en Power Quality. Raben: “Ook biedt Rittal aan partners en afnemers de mogelijkheid om hun eigen zakenrelaties in Reeuwijk te ontvangen. Wij zorgen dan voor een smakelijke lunch of diner, en dat doen we graag, want we zijn ervan overtuigd dat we de wereld van de IT en Rittal verder helpen door kennis te delen en steeds opnieuw te blijven leren van mensen met waardevolle praktijkkennis. Ons credo is dan ook: dare to share. Hier in het nieuwe technologie- en trainingscentrum komt alle kennis en praktijk op een unieke manier samen.”