Leestijd: 2 minuten

Elk datacenter moet deze twee trends begrijpen

Het begrip glazen bol komt vaak ter sprake als het gaat om het voorspellen van trends bij een datacenter. Begrijpelijk, want klanten willen weten of ze de IT wel bij de juiste partij onderbrengen en exploitanten willen niet geconfronteerd worden met onbekende vragen. Bij Rittal weten wij dat die glazen bol een illusie is. We zijn zo nauw betrokken bij de markt dat we twee trends met grote impact zien die wij met iedereen willen delen.

SaaS betekent een fundamentele verschuiving en Open Compute verdient aandacht. Elbert Raben, Product Manager IT Infrastructuur, is door vakblad Datacenter &Cloud Dossier 2016 geïnterviewd.

Het Open Compute Project

“Het Open Compute Project (OCP) is de andere ontwikkeling waar ik iedereen op attendeer”, vertelt Elbert Raben. “Op het eerste gezicht staat het los van de SaaS ontwikkelingen, maar het één profiteert wel van het ander. Meest aansprekende voordelen van OCP zijn dat je niet meer een hele server een rack in schuift. Je kun een kaal moederbord met wat storage inzetten. De voeding daarvoor naar het OPC rack is 24 of 48 volt DC. Door deze gelijkspanning aan het OPC rack aan te bieden wordt het geheel energetisch vriendelijker. Je bent immers af van de AC naar DC conversie verliezen in het datacenter .”

Facebook en Microsoft

Raben ziet Open Compute meer als een doorontwikkeling, een evolutie, want: “We zijn allemaal al langer bezig de efficiency van IT in het geheel, de alom bekende Power Usage Effectiveness (PUE). Het besparingspotentiaal werd hoofdzakelijk aan de IT-infrastructuur zijde gezocht en met name bij de koeling van datacenters zijn de afgelopen jaren enorme energiebesparingen gerealiseerd. Aan de IT zijde is er nog een lange weg te gaan en Open Compute is hier een eerste voorbeeld van. Nu wat wel uniek aan Open Compute is, is dat het met Facebook en Microsoft twee heel grote supporters en early adaptors heeft. Rittal is als fabrikant nauw betrokken bij dit platform en wij voorspellen dat dit een grote toekomst heeft omdat er veel financiële voordelen aan verbonden zijn”.

Deelcongres op 14 februari: IoT on the Edge – OCP

Wilt u alles weten over OCP? Bezoek dan op 14 februari ons deelcongres ‘IoT on the Edge – Open Compute Project’.  Tijdens deze middag gaat John Laban, OCP Foundation, diep in op deze ontwikkeling. Meld u aan voor het kostenloze deelcongres op www.nextlevel4it.nl

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder