Opleidingen

Update – Coronavirus

In verband met de verspreiding van het  Coronavirus hebben wij besloten voorlopig alle opleidingen (themadagen, seminars en workshops) die wij organiseren in Zevenaar, Reeuwijk en Waalre ‘on hold’ te zetten voor de periode tot 1 juni. Daarna bezien wij de situatie opnieuw.

Experts

Tijdens de themadagen(middagen) staat er een specifiek thema centraal, dat één of meerdere gastsprekers samen met onze eigen deskundigen, aan u verduidelijken. De gastsprekers zijn vaak onafhankelijke ervaringsdeskundigen, autoriteiten op hun vakgebied of gerenommeerde derden die een specifieke deskundigheid in huis hebben. Tijdens onze seminars komen een of meerdere van ons eigen deskundigen aan het woord. De workshops die we verzorgen bevatten daarentegen een praktijkdeel, waarbij u vaak hands-on zelf aan de slag gaat.

Blijf alert

Na het bezoek aan een van onze themadagen, seminars of workshops bent u in een middag of een dag volledig op de hoogte van de actuele technologische en wettelijke ontwikkelingen en normen. Schrijf u in voor onze speciale nieuwsbrief Rittal Opleidingen en blijf  zo ook up-to-date!

Datum
Plaats
Type

Export Expert Dag – Noord-Amerika

Themadag | 09:00 - 16:00 uur | Gratis

Om met machines en bijbehorende besturingspanelen toegang tot de Amerikaanse of Canadese markt te krijgen zijn specifieke toelatingen nodig zoals bijvoorbeeld UL, cUL of CSA. Uiteraard moet ook aan de locale eisen voldaan worden. In het kort U bent verantwoordelijk voor het exporteren van uw product naar Noord-Amerika. En dat kan een grote uitdaging zijn,…

Meer informatie

Basisbeginselen klimatisering in de industrie

Seminar | 12:00 - 16:00 uur | Gratis

Hoe berekent u een warmtehuishouding? Nummer één vijand van elektronische componenten en elektronica in besturingskasten is warmte. In dit seminar leert u vroegtijdig schade door warmte te signaleren en de juiste keuze voor een koeloplossing te maken door praktijkvoorbeelden en het gebruik van een calculatietool.   In het kort Bij veel machines is de besturingselektronica…

Meer informatie

Eindelijk helderheid rondom toepassen IEC 60204 en IEC 61439.

Themadag | 09:00 - 16:30 uur | Gratis

Praktische consequenties van veranderde bepalingen in de machinerichtlijn NEN-EN-IEC 60204 en de norm voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen NEN-EN-IEC 61439.

Meer informatie

Optimale bescherming van componenten in buitenopstellingen.

Seminar | 12:00 - 16:00 uur | Gratis

Bescherm uw industriële installaties met de juiste buitenbehuizingen. Deze seminar behandelt thema’s rondom het kiezen en het gebruik van buitenbehuizingen, waaronder klimatisering, condensbescherming en vandalisme.

Meer informatie

Stroomverdeling: ontwerpen volgens NEN-EN-IEC 61439

Seminar | 09:00 - 16:30 uur | Gratis

Sinds 1 november 2014 dienen alle distributie- en besturingskasten volgens deze nieuwe norm opgebouwd te worden. Uitgangspunt is een nog veiliger installatie die technisch goed te onderbouwen is. Met name de temperatuurhuishouding speelt hierbij een belangrijke rol.

Meer informatie

Leren calculeren met Therm in een middag

Workshop | 12:00 - 16:30 uur | Gratis

Volgens de NEN-EN-IEC 61439 heeft u een berekening van de klimatiseringsbehoefte in uw kastsysteem nodig voor uw technische dossier. Therm is een handige, tijdsbesparende en kosteloze tool die u hierbij helpt. In het kort: Therm is een programma dat je helpt via een paar eenvoudige stappen en volgens bovenstaande norm te calculeren hoeveel koeling je…

Meer informatie

Praktijkgericht samenstellen van besturingskasten voor Ex zones

Themadag | 09:30 - 16:00 uur | Gratis

Wat mag je als paneelbouwer zelf wel en niet in de verschillende Ex zones. Tijdens deze themadag praktische informatie over de technische ontwikkelingen en regelgeving.

Meer informatie

Veldgebonden EMC voor industriële installaties volgens EMC-richtlijn 2014/30/EU

Seminar | 12:00 - 16:00 uur | Gratis

Wanneer u op de hoogte bent van het totale programma kasten van Rittal, bent u in staat om direct zonder tijdverlies de juiste keuze te maken. Er is bovendien de meest efficiënte manier om uw kennisniveau op het gebied van EMC naar een hoger niveau te tillen. In het kort: Het seminar gaat in op…

Meer informatie
Calendar