Leestijd: 3 minuten

Beste sensorsystemen komen gewoon uit Nederland

Kastsystemen

Observator Instruments innoveert met Rittal

Voor een goed en veilig functioneren van offshore activiteiten, de scheepvaart, de transportsector en de procesindustrie zijn actuele en correcte meteorologische en hydrologische gegevens onmisbaar. De sensoren van Observator Instruments leveren die informatie onder alle weersomstandigheden en met een grote nauwkeurigheid.

Van wind- en luchtvochtigheidsmeters tot sensoren die naderend onweer detecteren of de waterkwaliteit bewaken – bij het ontwikkelen van nieuwe producten maakt het technologiebedrijf bij voorkeur gebruik van de binnen- en buitenbehuizingen van Rittal.

Maarten Dubbeld, Manager Development & Operations bij Observator Instruments: “Onze klanten gebruiken onze producten om hun processen te optimaliseren en de veiligheid van mensen en materieel waarborgen. Wie kiest voor de meetinstrumenten van Observator Instruments is verzekerd van valide meetgegevens.”

Hassan Ouadi, productiemanager bij Observator Instruments: “Naast het gebruik van hoogwaardige materialen en componenten onderscheiden we ons met onze kennis, ervaring en creativiteit. De betrouwbaarheid, trilling-bestendigheid, duurzaamheid en nauwkeurigheid van onze instrumenten zijn ongeëvenaard. Wij leveren robuuste techniek en dat vraagt om aandacht voor kwaliteit en precisie in elk detail. Die houding verwachten wij ook van onze toeleveranciers en technologiepartners.”

Co-engineering

Dubbeld en Ouadi wijzen op de kansen die het slim combineren van diverse technologieën bieden om gewilde totaaloplossingen te ontwikkelen. Zij demonstreren enkele voorbeelden, waaronder een Helideck Monitoring System (HMS), dat het mogelijk maakt om op schepen en booreilanden onbemande helikopterplatforms in te zetten.

Ouadi: “Voor deze oplossing plaatsen we onder andere een 19″-inch pc en een marine-radiosysteem in een industriële Rittal IT-behuizing. Zo kunnen de sensorsignalen door de helikopterpiloot worden geraadpleegd. Hierdoor hoeft op het helikopterdek geen vluchtleider meer aanwezig te zijn.”

Voor een opdrachtgever uit Afrika ontwikkelde Observator Instruments een serie mini-meteostations, met zonnepanelen, alle nodige elektronica voor het verwerken van de sensorinformatie en een satellietverbinding voor het uploaden van de meest actuele data. De componenten worden in een passief gekoelde, witgelakte Rittal AE-behuizing gemonteerd.

Ouadi: “Omdat onze producten vaak op afgelegen locaties worden ingezet is betrouwbaarheid van groot belang. Daarvoor zijn we ook afhankelijk van onze toeleveranciers als Rittal. Bij het ontwikkelen van onze oplossingen simuleren we de plaatselijke omstandigheden. De Rittal RiTherm software geeft al in de ontwerp- en engineeringfase een beeld van de te verwachten kasttemperaturen. Dat bespaart ons veel tijd en ongemak in latere projectfases. Het is de kwaliteit en veelzijdigheid van de Rittal producten die ons aanspreekt. ”

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder