Leestijd: 2 minuten

Vers, eerlijk en lekker: het eten & drinken van Huuskes

Food & Beverage

Totaalleverancier kiest voor optimale hygiëne met Rittal Hygienic Design

Dagelijks serveren veel ziekenhuis- en zorginstellingen maaltijden uit de keukens van familiebedrijf Huuskes, waar de koks uitsluitend met verse ingrediënten werken. Voor een optimale voedselveiligheid maakt Huuskes in de productieomgevingen gebruik van Hygienic Design behuizingen van Rittal.

Betrouwbare processen

In de productiehallen in Enschede zijn o.a. de slagerij-, poelier- en groente- en fruitafdelingen van Huuskes ondergebracht. De verschillende productieafdelingen zijn alleen via professionele hygiënesluizen bereikbaar en alle ruimten in het complex zijn door een ingenieus transportbandsysteem verbonden. Frank Hagmolen, Chef Technische Dienst bij Huuskes in Enschede: ”Vergeleken met voedselproducenten werken we hier met veel meer verschillende productiemachines. Dat maakt een vergaande standaardisatie onmogelijk, maar het weerhoudt ons er niet van om de logistieke processen en productietechnieken te optimaliseren. Het betekent ook dat we kritisch naar alle hygiënebepalende productiefactoren kijken.”

Schoon, schoner, hygienic design

Op het gebied van hygiëne doet men bij Huuskes geen enkele concessie. De blinkende productieomgevingen voldoen daardoor aan alle actuele eisen van voedselveiligheidssysteem HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Ook beschikt Huuskes over een ISO 9001 certificering voor excellent kwaliteitsmanagement en over een Skal-certificaat, dat toestemming geeft voor het opslaan en uitleveren van biologische handelsproducten.

Kwaliteit van morgen: EHEDG

Hagmolen: “We zoeken zelf actief naar de beste oplossingen en nodigden Michael Evers uit om onze productieomgevingen te bekijken. Michael is naast Account Manager bij Rittal B.V. lid is van het uitvoerend comité van EHEDG International en bestuurslid en secretaris van EHEDG Nederland. Hij signaleerde dat de kunststoffen behuizingen die Huuskes gebruikt om de brandblussers tegen corrosie te beschermen, geen optimale reinigbaarheid boden en stelde het gebruik van een Rittal Hygienic Design behuizing als ombouw van de brandblusser voor. Na de installatie was Rittal zeer geïnteresseerd in onze praktijkervaringen. Nou, die zijn positief. De RVS-behuizing met schuin aflopend dak en hygiëneveilige blauwe siliconen afdichtingen ziet er strak uit, is eenvoudig te reinigen en praktisch in het gebruik. Er zijn geen dode ruimtes waar zich bacteriën of schoonmaakmiddelen kunnen ophopen. Een ruime uitvoering van deze HD-kast is ook geschikt voor het opbergen van gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen.” Ter Beke: “Met de Rittal Hygienic Design behuizing zetten we een nieuwe stap vooruit en maken we ook de wijdere omgeving rondom onze voedselbewerking optimaal reinigbaar. Zo investeren we al vandaag in de kwaliteit van morgen.”