Leestijd: 2 minuten

De toegevoegde waarde van een rvs-schakelkast

Kastsystemen

In uitdagende omgevingsomstandigheden worden vaak schakelkasten van roestvaststaal gebruikt. Denk aan de levensmiddelen- en farmaceutische industrie, waar hygiëne van essentieel belang is en vaak schoongemaakt wordt. Schakelkasten worden dan van het niet-roestende roestvaststaal type 1.4301 gemaakt. De kwaliteit van een stalen oppervlak speelt een belangrijke rol bij de corrosiebestendigheid. Hoe gladder een oppervlak, des te slechter deeltjes eraan hechten. Wat is nog meer belangrijk en welke voordelen biedt de aanbouwkast VX25 van roestvaststaal?

Corrosie te lijf gaan

Het regelmatig reinigen van kastoppervlakten is een eenvoudige en praktische manier om corrosie tegen te gaan. De deeltjes die vliegroest veroorzaken en resten van aërosolen worden verwijderd, zodat corrosie effectief wordt voorkomen. Ook bestaand vliegroest kan met de juiste reinigingsmiddelen op die manier worden verwijderd. Mocht toch corrosie ontstaan omdat de omgevingscondities te ongunstig zijn, dan kunnen de roestvaststalen kasten met transparante lak worden gelakt. Op die manier verandert het roestvaststalen uiterlijk niet.

Aanbouwkast VX25: welke gedeelten zijn van roestvaststaal?

Van de aanbouwkast VX25 is een roestvaststalen uitvoering beschikbaar. Daarbij zijn het kastframe, de deuren, de achterwand, de dakplaat en de gedeelde bodemplaten uitgevoerd in roestvaststaal 1.4301 (AISI 304). Evenals de gemonteerde 130° scharnieren en het slothuis. Uiteraard zijn ook de zijwanden, buitenkoppeling en sokkelsysteem VX in roestvaststaal beschikbaar.

Omdat het sokkelsysteem van de VX25 zeer geschikt is voor kabelgeleiding kunnen kabelgoten, bedradingskokers of kabelbundels eenvoudig op een roestvaststalen systeemchassis gemonteerd worden. Afhankelijk van de opstelling is hier een speciale adapter voor nodig. Ook deze adapter, het zogenaamde sokkelhoekprofiel, is van roestvaststaal 1.4301.

Energie-efficiënt Blue e + koelaggregaat

Indien actieve klimatisering noodzakelijk is, kan de roestvaststalen VX25 worden voorzien van het Revolutionaire energie-efficiënte Blue e + koelaggregaat in roestvaststalen uitvoering. Dankzij de innovatieve hybridetechnologie is een energiebesparing van gemiddeld 75 procent mogelijk, door componenten met zogeheten toerentalregeling en heatpipe-technologie. Het is geschikt voor wereldwijde toepassing door de unieke ondersteuning van meerdere spanningen en het heeft een intuïtieve bediening via touch display.

Wilt u meer weten over de aanbouwkast VX25 in rvs? Bekijk dan hier het assortiment!

Tags Kastsystemen

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder