Leestijd: 2 minuten

Generation X-event: klaar voor de toekomst met Rittal

Dinsdag 25 juni organiseerde Rittal het Generation X-event; de officiële première van de AX, KX en de uitbreidingen op de vorige jaar geïntroduceerde VX25. Ondanks de warmte waren er ruim 100 installateurs, paneel- en machinebouwers naar Mereveld in Utrecht gekomen voor een inspirerende én gezellige middag, die ook grotendeels in het teken stond van industrie 4.0.

Gekoppelde processen

Tijdens het evenement werd er veel aandacht gevraagd voor de mogelijkheden die industrie 4.0 biedt. De digitalisering van productieprocessen en het aansluiten van alle machines in een fabriek op het netwerk, zorgt voor bedrijfseconomische voordelen: niet alleen voor Rittal, maar juist ook voor haar klanten. Door de adoptie van industrie 4.0 kunnen productieprocessen met elkaar gekoppeld worden, waardoor er razendsnel informatie uitgewisseld en opgeslagen wordt. Dat zorgt voor snellere doorlooptijden, minder kans op fouten en een continue beschikbaarheid.

Nieuwe fabriek

Ingolf Bauer, Senior Vice President van Rittal GmbH, gaf in zijn presentatie een kijkje in de nieuwe fabriek in het Duitse Haiger. Het is de modernste fabriek van Europa: hier kunnen 9000 kasten per dag gemaakt worden door 100 hightech machines, die allemaal met elkaar gekoppeld zijn. Mens en machine werken hier samen om de nieuwe generatie kasten en behuizingen te produceren. “Ieder product dat in de nieuwe fabriek wordt gemaakt, wordt bovendien voorzien van een unieke QR-code”, legt Ingolf Bauer uit. “Hierdoor is het mogelijk om, ook jaren later, exact hetzelfde product nogmaals te bestellen.” Belangrijk om te onthouden, is dat innovatie voor Rittal geen doel op zich is, maar een manier om vooruitgang mogelijk te maken en klanten te helpen meer waarde toe te voegen aan hun product. Rittal denkt graag met haar klanten mee over het toepassen van digitalisering in hun eigen processen.

Overzichtelijk productieproces

Theo Gerritzen, Product Manager Kastsystemen van Rittal B.V., vertelde tijdens het evenement meer over industrie 4.0 en paneelbouw. Ook in deze tak van sport zorgt digitalisering voor vooruitgang. Doordat de engineering plaatsvindt vanuit een gemeenschappelijke database is er een transparante uitwisseling van data en informatie. Dat zorgt voor kleinere foutmarges en een overzichtelijk productieproces.

Terugblik

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel en workshops om na te praten en te netwerken. Zowel de klanten als Senior Vice President Ingolf Bauer kijken terug op een geslaagde middag. Ingolf Bauer: “Het was een geslaagde middag, met interessante klanten en veel goede vragen.”

Foto’s kunt u hier vinden.

Tags Kastsystemen

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder