Leestijd: 4 minuten

IT op de agenda

IT-Infrastructuur Hybrid Cloud Packages

Als Account Manager ben ik vaak in gesprek met de klant. Ik merk dat er vanuit hen vooral behoefte is aan expertise en kostenbesparing, maar ook duurzaamheid is een terugkerend onderwerp. Met onze Hybrid Cloud Packages (HCP) kunnen we daar goed op aansluiten en klanten voorzien van complete, compacte oplossingen.

Bedrijven willen de IT-omgeving graag goed inrichten. Het staat al wel op de agenda, maar ze zijn vaak nog zoekende naar hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Soms weten bedrijven zelf niet direct welke toekomstvisie ze hebben op IT gebied, omdat de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Hetzelfde geldt voor het verduurzamen van de IT-omgeving. Bedrijven weten dat ze er iets mee moeten doen, maar willen er niet altijd veel geld aan uitgeven, omdat het zo onduidelijk is welke kant het de komende jaren opgaat. Ze komen dan bij ons voor advies.

Ook constateer ik bij de klant een sterke behoefte naar één partij die alles regelt. Ze zijn op zoek naar beschikbaarheid, betrouwbaarheid en expertise. Wat begrijpelijk is; er komt namelijk veel meer bij de inrichting van een IT-omgeving kijken dan voorheen. Het is niet meer enkel een losse investering in een rack en in een server; het zijn hoge investeringen en veelomvattende projecten voor eindklanten die vaak meerdere maanden in beslag nemen.

Compacte micro-datacenters

Het concept van Hybrid Cloud Packages spreekt de klanten met wie ik contact heb heel erg aan. Dit komt voornamelijk omdat deze oplossing overal geplaatst kan worden en klanten daardoor niet gebonden zijn aan een specifieke ruimte. Dit micro-datacenter kan gerust ergens in een magazijn, op een zolderkamer of in een klein kantoortje geplaatst worden. Op die manier past het heel goed in het plaatje van de klant. Behalve de compactheid, hebben Hybrid Cloud Packages nog enkele andere interessante voordelen:

  • Minder bouwkundige kosten; door de complete inrichting van de micro-datacenters, komen er veel minder bouwkundige kosten bij kijken. Er is geen verhoogde computervloer nodig en er hoeven geen  sparingen in de muren gemaakt te worden voor het blussysteem. Dit vindt namelijk allemaal in de micro-datacenter zelf plaats. Stel dat klanten een pand huren en ze gaan er na verloop van tijd weer uit, dan hoeft de ruimte niet eerst hersteld te worden. En dat scheelt weer in de kosten.
  • Alles in één; wat mooi aansluit op de behoefte aan één partij die alles regelt, is dat Rittal niet alleen het complete pakket levert, maar ook de installatie en de nazorg (zoals service- en onderhoud overeenkomsten op de actieve componenten afsluiten) regelt. Dit doen we door middel van onze partners, de zogenaamde system integrators. Op die manier proberen we een langeretermijnrelatie met de klant op te bouwen.
  • Eenvoudig op- en afschalen; flexibiliteit is voor onze klanten erg belangrijk. Ze zijn daarom vaak blij als ze horen dat we onze oplossingen modulair hebben opgebouwd, waardoor op- en afschalen eenvoudig is. Pas-as-you-grow, investeer pas als het noodzakelijk is.
  • Merkonafhankelijk; De Hybrid Cloud Packages zijn universele, merkonafhankelijke oplossingen. Het maakt niet uit of de server bijvoorbeeld van HP, IBM of Dell of een ander fabricaat is. De meest gangbare IT-apparatuur past moeiteloos in de micro-datacenter. Maar ook de nieuwste trend, Open 19”, is probleemloos op te nemen in deze HCP oplossing. Daar zult u te komende periode meer over te horen krijgen.
  • Energie-investeringsaftrek; met het oog op zowel duurzaamheid als kostenbesparing, zijn mijn gesprekspartners over het algemeen erg geïnteresseerd in de EIA. Dit is een subsidieregeling vanuit de overheid. U leest hier meer over in de blog ‘In aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek met Rittal’, van mijn collega Elbert Raben.

Hybrid Cloud Packages bekijken in onze showroom

Om er meer gevoel bij te krijgen, vinden klanten het prettig om de Hybrid Cloud Packages daadwerkelijk te zien. Dat kan bij een referentieklant of uiteraard ook in onze Technologie- en Trainingscentrum in Reeuwijk . Ik neem u graag een keer mee naar onze showroom, waar al onze IT-oplossingen mooi staan opgesteld en om de oplossingen met eigen ogen te aanschouwen. Daar ben ik drie à vier keer in de week te vinden met eindklanten, partners en/of adviseurs.

Wilt u met eigen ogen zien hoe onze micro-datacenters eruitzien? Of wilt u meer weten over de werkwijze van Rittal? Neem gerust contact met mij op via email dcremers@rittal.nl of mobiel 06-53388399.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder