Leestijd: 2 minuten

Op volle kracht vooruit met Rittal engineeringstools

Iedereen kent Rittal wel van de kasten, klimatisering, stroomverdeling en IT-Solutions, maar wist je ook dat Rittal kan helpen met handige software-tools. Een paar voorbeelden zullen we hieronder verder toelichten. Rittal PowerEnigineering is configurator die je aan de hand neemt en door middel van een keuzestructuur complete verdelers kunt samenstellen tot wel 6300A. De software genereert vervolgens: stuklijsten, verificatiedocumenten en complete bouwtekeningen voor in de werkplaats.

Met de software Therm bereken je eenvoudige door het invullen van een aantal parameters de benodigde klimatisering voor het schakelpaneel, en genereer je een verificatiedocument waarmee je kunt aantonen dat met de gekozen oplossing te temperatuur in de behuizing gewaarborgd is.

Met de Rittal E-pocket is de ouderwetse tekeninghouder met pakken papier verleden tijd. Deze software maakt het mogelijk via een Q-code alle tekeningen van het paneel digitaal op te roepen en zelfs wijzigingen in het paneel digitaal door te geven aan engineering. Dit zorgt ervoor dat de tekeningen altijd actueel zijn.

Bent u engineer en op zoek naar artikeldata; kijk dan eens op de Dataportal van Eplan.

Deze portal is gevuld met artikeldata van meer dan 450 leveranciers, en bevat naast commerciële data ook tekeningen in 2D, 3D alsook Macro’s die je direct kunt toepassing tijdens engineering.

Al met al handige software-tools die het de mens een stuk eenvoudiger maakt, en het mooiste; nog gratis ook.

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder