Leestijd: 3 minuten

Waarom kiezen voor het Rittal VX-IT-racksysteem

Met het VX IT Racksysteem biedt Rittal een modulair systeem voor server- en netwerkracks dat opvalt door het combineren van robuustheid, configuratievrijheid en snelheid. Kiezen voor de VX IT, betekent kiezen voor een toekomstgerichte oplossing.

1- Universeel toepasbaar

De VX IT racksystemen zijn universeel toepasbaar. Van de grootste datacenters en modernste omgevingen tot bestaande edge en om-premise ruimtes, deze racksystemen zijn voor elke situatie en omgeving geschikt.

2- Keuzevrijheid

De VX IT is in veel uitvoeringen leverbaar. De standaard breedtes zijn 600 en 800mm. Het systeem is tussen de 15 en 52HE hoog. Alle systemen maken gebruik van het nieuwe VX 25 frame. Dit is torsiebestendiger dan de voorgangers en maakt een statische belasting tot 1.800 kilo mogelijk. Deze grotere belasting maakt het mogelijk de VX IT op nog meer plekken in te zetten.

Verder geldt dat alle VX IT systemen vanaf 1800 hoogte standaard zijn voorzien van deelbare achterdeuren. Het standaard assortiment deuren, handgrepen, zijpanelen is zeer uitgebreid. Dat geldt ook voor kabelmanagement en luchtgeleiding. Het VX IT rack kan daarnaast nog worden aangevuld met PDU’s , UPS-systemen, verdelers, IT-koelsystemen, monitoring, bewaking en blussing.

Kortom de VX IT staat voor bijzonder grote keuzevrijheid.

3- Snelheid

De grote aanbod van VX IT racksystemen en accessoires is belangrijk om maximaal aan de klantvraag te kunnen voldoen. Minstens zo belangrijk is dat snel geleverd kan worden. Rittal heeft het productieproces en het voorraadbeheer hiervoor aangepast . De levertijden van standaard onderdelen is teruggebracht tot 48 uur. Voor Build to Order (BTO) hanteert Rittal de regel dat binnen 15 dagen na orderontvangst wordt uitgeleverd. Voor echt maatwerk houdt men 20 tot 30 dagen aan.

De snelheid van levering is mede mogelijk geworden door het verbeteren van de online configuratietool. Deze biedt de mogelijkheid tot het maken van een 3D-model compleet met accessoires. Elke met de configurator ontworpen VX IT-variant is automatisch getest en gecertificeerd met alle componenten. Hierdoor verlopen planning en inkoop wezenlijk sneller.

Zodra een VX IT racksysteem is geleverd valt de snelheid weer op. Elke systeem kan worden opgebouwd en uitgebreid zonder gebruik te maken van gereedschap. De “snap-in”-technologie scheelt veel tijd.

4- Toekomstgericht

Elke VX IT kan moeiteloos worden gecombineerd met andere Rittal racksystemen en componenten voor bijvoorbeeld koel-, UPS- of bewakingsdoeleinden. Het voordeel daarvan is dat het aanschaffen van een VX IT de gebruiker niet dwingt de bestaande systemen versneld uit te faseren.

Met het robuuste VX 25 frame en het grote aantal accessoires is elke VX IT ook de perfecte basis voor IT ruimtes voor de komende jaren. Elke systeem is eenvoudig uit te breiden of aan te passen als de IT behoefte veranderd. Onderdelen en accessoires zijn, zoals gebruikelijk bij Rittal, niet allen makkelijk maar vooral ook zeer lang te bestellen. In combinatie met de vlotte levertijden is dat de garantie dat de VX IT een racksysteem is dat zeer lang mee gaat.

5- Moderne uitstraling

Met de VX IT heeft Rittal ook het antwoord op de trend dat racksystemen in het zicht geplaatst worden. Voor een grotere groep gebruikers geldt dat IT zichtbaar mag zijn. Deze klanten willen daarom dat de racks een moderne uitstraling hebben.

Het hoge afwerkingsniveau van de VX IT maakt het mogelijk daaraan te voldoen. Daarnaast is het aantal leverbare kleuren en accessoires zo uitgebreid zodat elke VX IT een echt eigen uitstraling kan krijgen.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder